Problem med en bil Throttle

Vid första anblicken verkar ett gasspjäll så enkel: den högra pedalen drar på en kabel som är ansluten till en axel. Denna axeln roterar och öppnar ett spjäll för att släppa in luft i motorn. Dock kan även de enklaste symtomen har röror och brytskador, och den obevekliga marsch av teknik har bara skapat ytterligare en möjlighet för fel på den här gång-analoga systemet. Bindande och Brott

Enkla vajrarna kan ibland binda på de ytor som de kommer i kontakt med, men problemet är inte troligt om du ska köra en äkta antik. Brott av viktiga delar är vanligare. Några av dessa komponenter är E-clip som håller fast kabeln till den externa ventilen arm, hållaren som håller gasvajern till fästet och gas-returfjäder. Addera TPS Underlåtenhet

gasspjällssensorn (TPS) är oftast knutna till spjällhuset (huvud luftventil), och talar om för datorn hur långt öppna det är. Detta är viktig information vid beräkning av rätt mängd bränsle som behövs för drift eftersom datorn huvuduppgift är att upprätthålla den rätta förhållandet mellan luft och bränsle.
TPS Underlåtenhet symptom.

TPS misslyckande kan leda till motorstopp, inkonsekvent tomgång och inkonsekvent växling i bilar utrustade med datorstyrda automatiska växellådor. När en TPS upphör att fungera, kommer motorstopp oftast bara inträffar under extrem inbromsning. Utan up-to-the-milisecond information om gasreglageläget, antar att datorn helt enkelt att du gör samma sak som du var två sekunder sen, och kommer att fortsätta att injicera kryssning mängder bränsle tills den upptäcker en förändring i luftbränsleförhållandet .

Under extrem retardation, gasspjället plötsligt snaps stängs, drastiskt reducera luftflödet till motorn. Om datorn fortsätter att injicera Cruise-mängder bränsle utan tillräckligt med luft, blir det översvämning motorn med bensin och stall bilen.
Drive-by-Wire System

Många nya bilar använder en drive-by-wire-system, där det inte finns någon mekanisk koppling från spjällhuset till gaspedalen. Detta system använder en potentiometer på gaspedalen för att mäta gas ingång, vilket tolkas av datorn och skickas till en servomotor på spjällhuset. Drive-by-wire-system tillåter datorn att modulera gasen för bättre bränsleekonomi, och att öka stabiliteten och dragning genom att styra hjulen spinner på motorstarka bilar.
Drive-by-Wire-Problem

Drive-by-wire-system är knappast i sin linda i bilvärlden, har ganska väl redas ut under åren, men kommer att bryta och misslyckas så småningom. Dessa problem är i allmänhet lätt att diagnostisera, eftersom bilen kommer antingen stanna eller arbeta endast under tomgång. De flesta drive-by-wire fel beror på gas-pedalen givarfel, i motsats till att datorn eller servomotor-relaterade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64400.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.