Vad är fel med en bil när Servostyrning slocknar?

Har du problem med att förvandla din bils ratt? Den goda nyheten är, har du inte förlorat all din kraft. Men den dåliga nyheten är att någonting i bilens servostyrning systemet är ur smäll. De flesta gånger är det en enkel fix, och du kan oftast ställa diagnosen utan hjälp av en mekaniker - så länge du vet vad du tittar på. Funktion

Servostyrning gjorde först sin debut på 1920-talet. Det gjorde vridning av ratten lättare genom kombinationen av ett hydrauliskt system och kopplingar styrning, och kan vara ett verkligt problem när det går ut. Ju större bil, desto svårare hjulet är oftast att slå utan servostyrning.
Delar

servopumpen upprätthåller trycket på det hydrauliska systemet, som använder styrservoolja att kontrollera alla transporter av ventiler och kolvar, vilket i sin tur gör att vrida hjulet lättare. Det hydrauliska systemet avlastar de redskap och mekanismer, gör det mesta av arbetet för hjulet som det visar.
Problem

Din bils servostyrning Systemet kommer att sluta fungera om den förlorar tryck, vilket är oftast resultatet av ett fel på pumpen. Över tid kan själva vätskan blir förorenad som slangar och andra delar av det hydrauliska systemet försämras och förlorar små partiklar i vätskan. Bilen kan också helt enkelt slut på styrningen vätska om det finns läckage i systemet.
Reparation

enklaste reparation att göra med bilens servostyrning systemet är en förebyggande ett: ändra vätska servostyrning. Detta kan undvika större problem som kommer som ett resultat av styrningen vätska kontaminering. Den servopumpen kommer ge dig tips och till slut weardown genom stönande ljud när ratten är mest arbetade, såsom under fickparkering. Undvika att förlora vätska genom läckor från rutinkontroller på styrningen vätskenivån --- slut kan förstöra din pump, som är dyra att ersätta.
Överväganden
p Om du besluta att ändra vätska servostyrning på egen hand, tänk på att du inte bara kan kasta bort vätskan. Flera fordonsvätskor kräver att du placera dem på godkända platser som hanterar farliga ämnen. Du kan också ringa din lokala bil butik och se om de kommer att ta hand om den vätska, som de brukar göra för en liten avgift. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63997.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.