Felsökning av en 1999 Chevy Lumina Broms Ljus

En bromsljus som ständigt bränner ut kan vara ett symptom på en felaktig sockel, en ökning i effekt eller fukt i ljuset montering. Testa bromsen glödlampa, sockel och ledningar gör att du kan urskilja orsaken din bromsljuset inte fungerar. Byta en glödlampa eller uttag tar bara några minuter. Byte av ledningar bromsljuset kan vara mer tidskrävande och arbetsintensiva. Saker du behöver
assistent eller andra person
Ny broms glödlampa (tillval) katalog Ny broms glödlampssockeln (tillval) katalog Ny bromsljus säkringen (tillval) katalog Multimeter

Visa fler instruktioner
1

Fråga din assistent att trampa på Lumina bromspedal. Stå bakom bilen och inspektera bromsljusen. Om du bara har en broms ljus ut, är bromsljuset säkringen fungerar. Om båda lamporna är ute, be din assistent att släppa upp bromspedalen.
2

Öppna Lumina huva och ta bort plastkåpan på elektronisk driftcentralen i motorrummet. Dra "Brake" säkring, med en tång om det behövs. Inspektera insidan av säkringen att se till att säkringen centrum inte är bruten. Om säkringen är dålig, byt ut den och testa igen.
3

Öppna bakluckan på Lumina. Peel bagagerumsinsatsen bort från den inre sidan av den bakljusaggregat. Ta bort glödlampan bromsljus och uttag från fixturen genom att vrida den moturs. Kontrollera glödlampan för brister, såsom blåsor på ena sidan eller en svärtad glödlampa lins. Om lampan linsen är skadad eller trådarna inuti lampan bryts och inte längre är ansluten, byt ut glödlampan.
4

Be din assistent att sitta i förarsätet av Lumina och bromspedalen igen, om lampan verkar vara i gott skick. Om lamporna fungerar korrekt, bör lampan tändas. Vicka glödlampan i sockeln genom att linda glödlampan i en pappershandduk och flytta den med fingertopparna. Om ljuset blinkar till och från medan bromspedalen trycks ner, måste lamphållaren som ska ersättas.
5

Be din assistent att släppa bromspedalen om lampan inte tänds vid allt när du vicka det. Slå in glödlampan i en pappershandduk och ta bort den från sockeln. Placera lampan i bakluckan på bilen. Undersök insidan av muffen för brännmärken eller smält plast. Om någon av dessa är närvarande, byta ut uttaget. Slå på din multimeter och ställ in den på volt inställningen. Sätt i sonderna från multimetern i båda hålen stickpropp.
6

Be din assistent att trampa på bromspedalen. Om du får något utslag från lamphållaren, är ledningarna till uttaget kortsluten ut och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68510.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.