Instrument Cluster Felsökning

Fordonet kombiinstrumentet är sortiment mätare och varningslampor direkt framför ditt synfält när du kör en bil. Klustret kan innehålla hastighetsmätare, varvräknare, varningslampor, bränslemätare, lampor yttre indikatorer och vägmätare. Ofta finns det också en elektronisk fordonsinformation center, eller EVIC, som kan visa utetemperaturen och andra villkor. Problem med kombiinstrumentet kan innehålla synlighet frågor eller problem med delar som inte fungerar alls. Dessa typer av problem kan rättas till genom att följa några felsökningssteg. Saker du behöver
Säkringar
Visa fler instruktioner
1

Leta efter en Belysningskontrollen Om kombiinstrumentet inte kan ses på natten. Ibland finns det en dimmer-omkopplare intill klustret. Å andra fordon dimmer funktion styrs med interiören lampor kontroll, som ofta finns nära de viktigaste strömställaren på instrumentbrädan.
2

Byt säkringen om du fortfarande inte kan se kombiinstrumentet , eller mätarna fungerar inte. Gruppcentralen kan oftast placerad i motorrummet, under instrumentbrädan eller i bagageutrymmet. Ett index på säkringsboxen lock brukar ange vilken säkring levererar skydd för kombiinstrumentet. Det är ofta en 20 Amp gul säkring, men byta ut säkringen mot en ny med samma ampere, och färg, som den befintliga.
3

Återställ EVIC display i kombiinstrumentet om mätningar är fel enheter, som i metriska enheter. Till exempel bör vägmätaren sannolikt i miles och temperaturen i Fahrenheit. Leta efter en "Select" eller på liknande sätt märkt knappen och håll den i några sekunder. Ibland kan man trycka på pilknapparna för att finjustera inställningar som språk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67365.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.