Hur man återställer Check Engine Light på 2000 Acura 3.5RL

För alla 2000 acuras års modell, är kontrollera motorn ljus del av bilens andra generationen omborddiagnossystem dator. OBD-II-systemet blev universalized 1996, på order av US Environmental Protection Agency. Återställning av systemet krävs en OBD-II handhållen enhet, som vanligtvis hänvisas till som en kodläsare eller en scanner. Saker du behöver
OBD-II handhållen skanner
Visa fler instruktioner
1

Skapa en anslutning mellan din OBD-II handhållen skanner och Acura diagnossystem. Anslut handenhetens kabel med Acura RL: s Data Link Connector, som återfinns under strecket vid vänster kick panel.
2

Slå din OBD-II handhållen enhet på genom att antingen trycka på strömbrytaren eller låta enheten växla själv på. Alla märken OBD-II diagnostik handdatorer är något annorlunda, så det är alltid till det bättre att du skjuta till de exakta instruktioner i bruksanvisningen.
3

Placera nyckeln i RL tändning, vrid på "On" och starta RL elsystem. Vissa märken av diagnostisk hårdvara kräver också motorn vara igång.
4

Skanna Acura OBD-II-systemet, om din handdator är inte förinställd på att automatiskt göra det. Tryck på lämpliga knappar för en "scan" eller "läs"-kommandot, som beskrivs i OBD-II skanner handbok.
5

Bläddra igenom koderna på skannerns skärm när de har dragits från OBD -II-systemet. Ignorera alla koderna med ett "pågående" status. Dessa fel har inte utlöst Acura RL: s ljus kontrollera motorn. Anteckna varje felkod.
6

Välj varje felkoder och tryck på "Radera" eller "klar"-knappen.
7

Stäng av alla som kör systemen i Acura RL. Koppla bort handdatorn från RL: s DLC utlopp.
8

Vänta ett par minuter och slå sedan på RL: s motor igen. Titta på kontrollera motorn ljus. Det ska vara mörkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66790.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.