Hur kan jag kontrollera om en motor är bra innan du köper?

Kontroll ut en motor innan du köper är en bra idé som en motor reparation kan bli kostsamt. Checkar ut motorn på något sätt garanterar att det kommer att löpa smidigt under en lång tid, men åtminstone kan du avgöra om det finns några uppenbara problem. Det är mycket lättare att kontrollera en motor, om det fortfarande är inne i fordonet och kan startas, men ibland måste man kolla en motor när det är ut ur fordonet. Saker du behöver
skiftnyckeln
vit trasa
tändstiftsnyckel
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
i fordonet

1

Ta bort tändstiften med en spärr och ett tändstift socket. Kontrollera tändstiften för eventuella skador och överdriven sot. Byt tändstift efter kontroll.
2

Dra oljestickan från motorn. Om oljenivån är låg, är det ett tecken på vanvård. Kontrollera färgen och konsistensen av oljan. Om det är mycket svart och tunn, begära Driftboken, eftersom detta är ett tecken på långa intervall mellan oljebyten. Kontrollera toppen av oljenivån för skum, är som ett tecken på vatten i oljan som kan indikera en blåst topplockspackning.
3

Starta motorn och låt den bli varm , ungefär halvvägs upp på temperaturmätaren.
4

Lyssna för något metalliskt skrammel eller knackar. Titta på temperaturmätare samt att se till att den inte överhettas. Öka motorns varvtal för att simulera körning.
5

Öppna huven och lyssna noga för varje metalliskt ljud. Öka motorns varvtal.
6

Lyssna för högt väsande ljud och försöka lukta för något brinnande. Du försöker avgöra om kylvätska brinner.
7

Kontrollera avgas utgång för någon blå eller svart rök, som båda är tecken på motorskador.
8

Kör fordonet. Var inte rädd för att accelerera snabbt för att göra vissa att bilen inte tvekar eller har några andra löpande frågor under belastning.
Ur fordonet
9

Ta bort alla av tändstift med en spärr och tändstift socket. Kontrollera dem för någon påverkan skador eller saknade delar.
10

Sätt en skiftnyckel på vevaxeln bulten, vilket är den viktigaste trissan på framsidan av motorn. Vrid skruven och titta igenom tändstiftshålen att titta varje cylinder flytta upp och ner.
11

bort pinnen oljestickan och kolla oljan för kontaminering. Torka av oljestickan med en vit trasa, kontrollera för någon missfärgning eller metallspån. Kontrollera visuellt hela motorn för fysiska skador.
12

Demontera ventilkåpan med en spärr och uttag. Vrid vevaxeln bulten och göra vissa kamkedjan eller rem går kammen. Kuggremmen är gummibandet på framsidan av motorn. En brusten rem eller kedja kan innebära dyra reparationer kommer att behövas för att få motorn igång.
13

Snurra vattenpumpen, om externt, och lyssna efter eventuella slipning ljud. Om du hör ett gnisslande ljud, ta bort vattenpumpen, använder ett Ratchet och uttag, och inspektera den för skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65252.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.