Felsökning av luftkonditionering i en Ford Taurus

Spara mycket tid och pengar på dyra auto reparationer genom att lära sig att felsöka problem på egen hand. Luftkonditionering problem kan ibland vara en enkel fix. Saker du behöver
Fuse
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Justera luft kontrollerna på instrumentbrädan. Om de verkar fungera korrekt, men har ingen effekt på luft alls då en säkring kommer att behöva bytas ut. I en Ford Taurus, är säkringshållaren placerad nära bromsarna under ratten. Bänd loss panelen och byt säkring nummer 12 med en ersättare säkring.
2

Kontrollera kontrollpanelen nästa om luftkonditioneringssystem kontrollerna inte fungerar som de ska. De bör erbjuda rätt mängd motstånd och klickar på plats i rätt ställen.
3

Hitta kontrollpanelen i en Ford Taurus genom att bända loss instrumentet trim panel på framsidan av streck och hitta kontrollpanelen direkt under det.
4

aktivera luftkonditioneringen på full blast. Lyssna efter det åtföljande ljudet av fläktmotorn. Om ljudet inte ökar med ökad luft eller det finns inget ljud alls då fläktmotorn kommer att behöva ersättas. Det kan finnas under kåpa av instrumentpanelen på passagerarsidan om bilen. Lossa tre fästskruvar och dra fläktmotorn utanför sitt fäste.
5

Starta motorn på bilen och låt den gå medan du tittar på kompressorn. Leta efter uppenbara tecken på felfunktion. Tryck båda av slangarna är anslutna till kompressorn. Den större bör vara svalt, och den mindre slangen bör vara varm, men inte plågsamt varmt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63759.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.