Felsökning av en 2000 Dodge Truck

De 2000 Dodge Ram pickup tillverkades 1500 och 2500 modellerna. 1500 har en 5,2-liters V8-motor och 2500 har en 5,9-liters V8-motor. Pickupen är en kraftfull modell med fyrhjulsdrift och en fem växlad manuell växellåda eller en fyra växlad automatlåda. Felsökning pickup förutsätter en förmåga att övervaka överföringen och motorns prestanda på en regelbunden basis. Du måste också ha tillgång till en elektronisk läsare att testa sensorerna. Saker du behöver
Elektronisk läsare
Hammer
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Anslut den elektroniska läsaren i uttaget sitter under förarsidan streck. Slå på läsaren och vrida om nyckeln för att koppla in strömmen. Låt läsaren att kommunicera med lastbil och följ anvisningarna på skärmen. Läsaren kommer att köra en första test innan instruerar dig att starta bilen. Lämna lastbilen kör tills läsaren har slutfört alla tester. Läs resultaten för att bestämma om några sensorer kräver ersättning. Vevaxelläget Sensorn är en vanlig fråga i 2000 Dodge Ram.
2

Byt startmotorn om motorn inte kommer att engagera och batteri och generator är bra. Startmotorn kommer ett klickande ljud om det inte är helt dött. Hit startmotorn med en hammare och försök starta. Om startmotorn fortsätter att misslyckas, ta bort de två bultarna med en hylsnyckel och har det testats av en mekaniker.
3

Övervaka mätaren motorns temperatur som du kör lastbilen. Om temperaturmätaren visar ett högt värde, sluta köra fordonet och kontrollera kylvätskenivån. Också, inspektera grenrörspackning och motorrummet för läckor. Den grenrörspackning är ett vanligt problem i Dodge och kan behöva ersättas.
4

Accelerera och bromsa när du kör. Om överföringen vibrerar när den skiftar, kan det utgångsaxelshastighetssensor vara intermittent misslyckas. Detta är ett vanligt problem i 2000 Dodge pickup, men det kommer inte att upptäckas av läsaren tills sensorn har helt misslyckats.
5

Pump bromsarna flera gånger för att testa för skador. Gnisslande och slipning ange normal förslitning i bromsbeläggen och rotorerna, men hårda vibrationer och förlust av trycket i bromsen indikerar en sviktande sensor axel hastighet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67910.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.