87 Nissan Van Felsökning

Den 1987 Nissan Van är en sällsynt fyrhjulsdriven stil minivan, som rymmer sju passagerare och har andra raden kaptenens stolar med en vridbar åtgärder för framåt och bakåt. Det använder inte ett datorsystem, och en elektronisk läsare är inte nödvändigt för felsökning. Även om dess fyrväxlad motor kräver grundläggande mekaniska kunskaper och observationer för felsökning, är det inklämda i en liten låda med mycket litet utrymme för att göra reparationer. Saker du behöver
voltmeter
startkablar
Hammer
Tändstift
Visa fler instruktioner
1

Övervaka temperaturmätare som du är körning. Om temperaturen stiger snabbt, stäng av van och öppna huven. Motorn är väldigt tight i motorrummet och den har svårt att kyla. Byt ut motorns slangar om du ser ångande och röka när fordonet överhettas.
2

Testa strömmen om motorn är helt död. Testa de inre takbelysning och dash lampor för ström innan du använder en voltmeter för att testa batteriet och generatorn. Använd jumper kabel för att ladda batteriet och starta fordonet. Om batteriet töms regelbundet, måste den bytas ut.
3

Öppna fönstret och huven för att lyssna efter ett klickande ljud när motorn inte vev. Ljudet innebär startmotorn tänder är låsta och motorn startar inte. Lokalisera den cylinderformade starter under motorn. Använd en hammare för att knacka på startmotorn och låsa tänderna. Starta bilen.
4 p Om motorn kommer vev men startar inte, måste tändstiften bytas. Förutom de pluggar, kan bränsleinsprutarna behöver rengöring och bränslepumpen kan brytas. Börja alltid med de pluggar eftersom de är de minst dyra att ersätta.
5

Kör fordonet och göra flera varv. Om van är svårt att slå, kan servopumpen kräver service. Fyrhjulsdrift skåp kan också fastna på naven. Växla in och ut ur fyrhjulsdrift flera gånger för att frigöra förvaringsskåp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67783.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.