Tändspole problem & symptom

Det finns en mängd skäl en tändspole kan misslyckas i ett fordon. En tändspole är en integrerad del av varje bilens tändsystem som omvandlar bilens generator eller batterispänning till tillräckligt med kraft för att skapa en cirkelbåge i ett tändstift. Nyare bilar kan använda en eller flera tändspolar, bilens färddator bestämmer när tändspolen ska vitalisera och distribuera gnista till tändstiften. Äldre bilar har en enda spole och använda en distributör som ansluter till kamaxeln att fördela tändspolen har gnista till tändstiften. Överhettning

En av de vanligaste orsakerna till tändspolen misslyckande är överhettad på grund av alltför gnistgap. Tändstift som gapped överdrivet stor kräver extra spänning för gnistan att hoppa från elektroden till elektroden. Detta orsakar ytterligare belastning på tändspolarna och därefter bringar de inre spolar för att värma upp. Under överdriven värme och kyla processen, spolarna expandera och varje gång minskar deras integritet och orsaka felfunktion eller totalt misslyckande.
Dåliga anslutningar

Många tändspolar kräver jordning , vilket kan uppnås genom monteringsplats eller genom en extern tråd. En lös eller dåligt monterad spole kan orsaka problem med tändspole och kan även leda till bestående skador eller fel. Löst tändstift kablar kan också orsaka den höga spänningen som den producerar för att ta minsta motståndets väg som kan vara det närmaste jordpunkt eller spolen själv. Om en tändspole bågar över sig själv, då skador på tändspolen kan resultera.
Symtom

Symtom på tändspolen misslyckande kan innefatta en minskad bränsle ekonomi, förändring i avgaserna, baktändning frågor, misständning frågor, svårigheter att komma igång och problem med motorstopp. Det finns flera olika sätt att diagnostisera en antändning fråga spole misslyckande mekaniskt, inklusive kontroll av ledningarna ansluter till tändstiften. Om du testar dessa trådar och finna att det inte finns någon ström fram till tändstiften, då detta innebär att energi inte är korrekt konverteras och överförs genom tändspolen mellan batteriet och tändstift. Detta är det vanligaste sättet att diagnostisera ett misslyckande tändspole.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65021.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.