Felsöka en Automotive Cooling Systems

Du bilens kylsystem är avgörande för att hålla motorn på en säker temperatur. Du vill inte vara fast i mitten av ingenstans medan din motor spyr ut ånga. Om tror bilens kylsystem har några problem, ge det en fullständig look-over omedelbart. Låg kylvätska är den främsta orsaken till överhettning och den första sak att titta på när du felsöker systemet. Övriga delar, som termostat eller elektrisk fläkt, kan också bidra. Instruktioner
1

Kontrollera kylvätskenivån. Ta bort kylarlocket när motorn är kall och kontrollera att kylvätskan når den övre delen av påfyllningshalsen. Öppna kylvätska kanna och se till att dess nivå är inte under den lägsta indikatorn linje. Lägg mer kylvätska om det behövs, med hjälp av en 50/50 blandning av kylvätska och vatten.
2

Titta över kylarlocket för skador, särskilt runt tätningen. Rengör all korrosion bort av locket. Byt ut den om den är skadad alls.
3

Inspektera alla systemets slangar och kontrollera tätheten. Kontrollera att klämmorna runt slangarna är täta. Byt ut läckande slangar eller skadade klämmor.
4

Touch både kylarslangar på en stoppad men varm motor. Om endast en slang är varmt, se om termostaten har fastnat och byt ut den om den är.
5

Känn runt kylarens utanför med handflatan med motorn avstängd och varm. Varje sval plats på kylaren innebär sannolikt en inre blockering.
6

Leta efter läckande kylvätska under bilen, i motorrummet och inne i bilen. Du letar efter en grön, doftande vätska. Kylvätska utanför bilen betyder oftast en läcka i systemet. Kylvätska i bilen, speciellt i passagerarutrymmet brädan, innebär ofta en dålig värmeelement.
7

Inspektera alla andra komponenter i systemet. Kontrollera om en lös fläktrem, en fläkt som har slutat fungera, en trasig vattenpump eller en lös pump bälte.
8

Spola kylsystemet. Tappa ur kylvätskan ur en kall bil genom att ta bort kylarens avtappningsplugg, sedan suga ut någon kylvätska från kylaren reservoaren. Släng den gamla kylvätskan enligt miljölagar och lägga ny kylvätska i systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63943.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.