Hur man vet om en Hjullager är dåligt på din bil?

Det finns två vanliga typer av fordon som används hjullager. Hjullagerenhet aggregat blir mer och mer populärt, även på hjul utan drivaxel. Hjullagerenhet församlingar kommer samman med lagren inuti och är nonserviceable. Den andra äldre typ av lager är separata komponenter från hjulnavet. Det inre lagret och racer måste manuellt pressas in i bakre delen av bromsrotorn eller bromstrumman montering och det främre lagret är fritt flytande. Dessa bör servas (ompackade med fett) varje gång en broms jobb utförs. Saker du behöver
Stoppkloss
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Provkör bilen för att avgöra vilken axel (främre eller bakre ) på lagerljud (om tillämpligt) kommer från. Felaktiga lager kan avge morrande, gnällande, slipning, skrikande eller gnisslande ljud som intensifierar med revolutionen av däcken. På plan mark
2

Parkera bilen så du kan säkert lyfta fordonet. Dra åt parkeringsbromsen om att lyfta fordonets front. Applicera inte parkeringsbromsen om att lyfta bakaxeln eller parkeringsbromsen kommer att förbjuda att flytta hjulen.
3

Placera ett hjul chock mot utsidan slitbanan på motsatt axel från ena är hävas.
4

Hoist respektive axel uppåt (en sida i taget) med domkraft och stödja varje sida med en pallbock placeras i en säker position under fordonet.
5

Placera en hand ovanpå däcket och en annan hand på botten av däcket och försöka vicka däcket genom att dra ut på toppen och trycka in på botten och sedan tvärtom. Fritt flytande lager (t.ex. de främre lagren på bakhjulsdrivna bilar) tillåter en liten bit av lek. Däremot tillåter hjullagerenheter församlingar inte någon lek. Om det finns något spel, kontrollera om det finns en drivaxel som går genom hjulaggregatet. Om det inte är, det finns en god chans att det är en flytande lager stil, men hänvisar till fordonets handbok för att bekräfta. Om det finns en drivaxel gå till hjulet, är navet lageraggregatet dåligt och behöver bytas ut. Kontrollera båda hjulen på axeln på detta sätt.
6

Rotera däcket om det inte finns något spel för att avgöra om det finns ett brus (mer på ena sidan än den andra) eller svagt motstånd kan kännas medan däcket roterar. Vissa fordon kan kräva med transmissionen placeras i neutralläget för detta test. Om det inte finns något motstånd eller ljud hörs, skall lagren inspekteras professionellt och servas eller bytas ut. Flytande lager ibland kan servas och skärpas, men hjullagerenheter församlingar kommer att kräva ersättning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65840.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.