Kylvätska Läcka i en Chevrolet 4.3

Den 4,3 - liters V - 6 motor används i flera Chevrolet fordon under 1990-talet och början av 2000-talet , såsom S10 , Silverado , C - serien och Astro Van . När en kylvätska läcka ytor , är det viktigt att veta hur man testar det och var du ska leta efter läckan . Provning

testprocessen involverar hälla en liten mängd av färgämnet i kylsystemet och trycksätta kylsystemet. Användaren söker sedan efter färgen med hjälp av en ultraviolett ljus och UV - känsliga glasögon .
Kylare

Det första stället att leta efter en kylvätska läcka är kylaren . Den 4,3 - liters 's radiator har plasttankar på vardera sidan ansluten till en aluminium kärna . Fokus på tätningen mellan tankarna och kärnan , och leta efter sprickor i plasttankar .
Vattenpump

Vattenpumpen är placerad vid framsidan av 4,3 -liters, direkt bakom fläkten . Denna komponent kan antingen läcka från tätningen mellan den och motorn eller det lilla hålet på fläkten sidan av pumpen . Den senare kallas skvallerhål och kylvätska kommer bara läcka från detta som ett tecken på att vattenpumpen lagret har misslyckats .
Packningar Huvud

4,3 - liters V - 6 har två topplock, ett på vardera sidan av motorn under ventilen locket. Kontrollera om motorn och topplocken träffas för en läcka i tätningen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67849.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.