Felsökning hjullagret Problem

En hjullager används inom mitten av varje hjulnavet för att undvika metall mot metall slipning. Det är väl smord att minska så mycket buller som möjligt. Så småningom kommer det att bära ner och behöver bytas. Det kan lossna på grund av svår terräng, rostiga från vatten eller skadade från smuts och grova partiklar. Symtomen uppstår som kan ses eller höras och byte av hjullager kommer att vara viktigt för att undvika en olycka. Instruktioner
1

Lyssna efter skrapljud ursprung från ett rörligt hjul. När lagret blir rubbas eller irriterad det kommer att producera en slipning eller mullrande ljud. Det finns andra problem som kan göra skrapljud, men ett hjullager fråga ska vara relaterad till hastigheten och fordonets rörelse. Slipningen får starkare och snabbare när fordonet accelererar, och det kommer att bli högre eller sluta helt när man går runt hörn som fordonets vikt skift. Att köra runt i en stor öppen yta för att flytta vikten på varje hjul för sig är det bästa sättet att avgöra vilket lager är förnedrande. Den högsta ljudnivån kommer från defekta hjulet.
2

Lyft bilen så att hjulen är fria från Traction med hjälp av en domkraft eller industriell hiss. När hjullagren slits ut de förlorar sin form och inte längre passar fast som de ska, vilket i sin tur gör att vissa spel i hur hjulet roterar. Skaka hjulet in och ut och om det är löst då hjullagren kan bära ut och bör bytas ut.
3

Undersök däcken för extremt slitage. När hjullagren slits ut de lossnar och hjulet inte längre är i fast rotation. Om däcken har slutat följa en fast bana de kommer att börja bära mycket snabbt och ojämnt, och detta är ett tecken på att hjullagren måste bytas snart.
4

Kontrollera alla tillgängliga nötter och bultar och se till att de är tillräckligt stram för resor. Detta kan lösa vissa problem med däckslitage och plötsliga ljud. Om inte, då ersättningen av hjullagren kan vara nödvändigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65774.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.