Hur du berätta om din PCV Valve blåses på en 1998 Dodge Neon

På $ 2 till $ 3, är en positiv vevhusventilation ventil (kallad PCV ventil) en mycket billig del. Däremot kan en felaktig PCV ventil utlösa förödelse på din 1998 Dodge Neon, försämrar prestandan och minska bränsleeffektivitet. Det kan också orsaka oljeläckor, enligt Reader: s Digest. Kontroll av PCV ventilen inte kräver högteknologiska verktyg eller utrustning, det är en enkel-mekanisk konstruktion snarare än elektroniska. Om PCV ventilen i Neon är felaktig, ska du byta ut den så fort som möjligt. Saker du behöver
Tänger
Byte PCV ventil (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din motor och öppna huven på din 1998 Dodge Neon . Find the PVC ventilen på den bakre delen (mot brandvägg) av ventilkåpan, bredvid till oljan-påfyllningslocket. Det är en svart gummi ventil utskjutande några inches ur ventilkåpan.
2

Lossa klämman runt slangen med en tång. Wiggle slangen från sida till sida för att lossa den, och dra sedan bort den från PCV-ventilen.
3

Fatta PCV-ventilen och dra ut den ur sitt fäste. Du kanske måste arbeta den försiktigt fram och tillbaka för att släppa det.
4

Skaka PCV ventilen försiktigt. Du kommer att höra en solid "klick" varje gång du skakar det om ventilen är funktionell. Om du hör ingenting, är ventilen dåligt och behöver bytas ut.
5

Re-installera PCV-ventilen, eller installera en ny, genom att skjuta in den ordentligt i sitt fäste. Sätt tillbaka slangen och flytta metall klämma upp för att säkra den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64855.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.