Symtom på en Wheel ur läge

Hjulinställning är en del av rutin underhåll av fordon. I motsats till namnet, innebär hjulinställning inte hjulen själva utan snarare bilens fjädringssystem. Fyra faktorer påverkar anpassningen: caster, camber, toe och höjd. Caster är vinkeln på axeln. Camber är graden till vilket hjulet vridbart. Parallellen mellan bilens kaross och hjul kallas tå. Och höjden bestämmer utrymmet mellan karossen och vägen. Svårighetsgrad Styrning

Hjul som är ur läge kan spänne under tyngden av bilen och vägrar att vända. Under körning, kan din ratt dra åt sidan, verkar stel eller lås. Bilen kan driva till sidan av vägen. Skarpa svängar och uppförsbacke vägar i synnerhet kommer att avslöja detta symptom. Justeringar av caster och toe är nödvändiga reparationer.
Däckslitage

Befjädrat, skuldra och ojämnt slitage slitbanor är ett tecken på obalans. Eftersom sätet för varje hjul är olika, är vikten på bilen ojämnt fördelade och kontakt med vägen varierar. Både distribution och kontakta påverka mönstret av däckslitage. Förtida slitage till antingen den främre sats, bakre sats eller enstaka däck kan också vara ett tecken på hjulinställning problem.
Synliga Snedställning

Hjul som är allvarligt upprörd kommer att vara synlig för blotta ögat. Parkera bilen så att axeln är så rak som möjligt. Undersök camber genom att stå 5 och 10 meter framför bilen och tittar på hjulen rakt på. Använd ett vattenpass för att skapa ett vertikalt i din siktlinje. Jämför hjulen till den nivå. Upprepa med de bakre däcken.

Kontrollera om otillräcklig eller överdriven höjd genom att gå runt hela bilen och undersöka kroppen. Låg höjd kan orsaka färg slitage och bucklor. Eftersom en hög ram inte kan bära skador, kontrollera hjulhusen för överdrivet slitage som orsakas av överexponering. Addera Vibrationer /Skrapning

A tappade höjd kan orsaka bilens kroppen att skrapa mot vägen. Detta kan orsaka märkbara vibrationer, rivning, skrapning eller gnistor när man kör uppför eller på ojämna vägar.
Steering Wheel

En sned ratt (dvs. centrum är inte på den högsta punkten) under körning kommer direkt från dåligt anpassade hjul sitter på en diagonal. Detta tyder på ett behov av tå och camber justering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65881.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.