Hub Bearing felsökning

Navet bäring på ett fordon är den komponent som gör det möjligt för hjulet att snurra med så litet motstånd som möjligt. När dessa lager går dåligt på grund av ålder eller skador , det finns tre tester att utföra för att bestämma vilken lagret är dåligt : sway testet trycker test-och glapp test. Sway Test

Detta test utförs när du kör bilen på en låg hastighet och fungerar bara om det finns ett gnisslande ljud från lagret . Under körning , lätt vända bilen åt vänster och höger , vilket gör att bilen att gunga . Om ljudet blir starkare när man svänger vänster , är lagret på höger sida dåligt och vice versa .
Touch Test

Kör bilen som vanligt för cirka 10 till 15 miles. Efter körning , peka på alla fälgar . Motståndet från den misslyckade lagret kommer att orsaka kanten på den dåliga sidan vara betydligt varmare än de andra .
Glapp Test

glapp testet är en bra sätt att hitta tidigt lagerhaveri , innan buller och andra skador börjar . Med fordonet kapade upp , skaka hjul och däck montering och känner för något glapp . Glapp indikerar en misslyckad bäring .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67850.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.