Felsökning Översvämning Insprutningsmunstycken

Bränsle-injicerade motorerna utnyttjar en elektrisk ström för att ladda bränsleinsprutaren solenoiden. När solenoiden är laddat, öppnar en ventil, så att trycksatt bränsle att passera genom insprutningsmunstycket som en fin spray. Ett tändstift antänder bränslet i förbränningskammaren. Bränsle översvämningar i cylindern kan vara ett resultat av otillräcklig tändning, felaktiga elektriska signaler eller misslyckade injektorer. Innan du felsöker bränslespridare, utföra allmänt underhåll för att utesluta andra orsaker. Saker du behöver
Ratchet skiftnyckel och Hylsnyckelsats
tändstift (tillval) katalog Mass luftflöde sensor renare
Gasspjällshus renare
Multimeter
Stetoskop
Visa mer Instruktioner
Allmänt underhåll
1

Byt ut slitna tändstift, eftersom för mycket bränsle i cylindern kan vara ett resultat av dålig tändning. Misslyckades eller partiell antändning av bränsle resulterar i rika bränsle-luft förhållandet registrerar på motorns styrenhet.
2

Rengör sensorn massa luftflöde (MAF). Det är vanligtvis belägen på eller i närheten av luftintaget röret, och detekterar mängden inkommande luft. En smutsig sensor kan ge felaktiga avläsningar resulterar i alltför mycket bränsle som sprutas in i cylindrarna. Lokalisera sensorn och spraya rent med en lämplig MAF sensor renare.
3

Rengör spjällhuset intaget. Ta bort röret luftintaget och spraya spjällhus renare i intaget, på gasspjället och i halsen. Skrubba bort avlagringar med en diskborste, såsom en tandborste, och ersätta röret luftintaget. Motorn får tomgång ungefär tills spjällhuset renare har avdunstat eller tills förbränningsprocessen drar all vätska genom intaget.
Resistensbestämning
4

bort den elektriska kontakten från varje bränslespridare. Ställ en multimeter för att mäta "Ohm." Placera de röda och svarta ledningarna, i valfri ordning, på varje sida av en injektor plug terminal, och mät motståndet.
5

Upprepa testet för alla spridarna och jämför avläsningarna. Alla borde ha ungefär samma mängd motstånd.
6

Misslyckande i en injektor kommer att resultera i en mätning som är betydligt högre eller lägre än de andra spridare. Byt ut en injektor om motståndet läsning är för hög eller låg.
Insprutare Valve Operation
7

Starta motorn och engagera nödbromsen.

8

Touch pad av ett stetoskop till toppen av en insprutare och lyssna efter klicka ljud som bör finnas om solenoiden är engagerande ventilen.
9

Ersätta en injektor som gör inte svara den solenoiden signalen. Dock kan fel i mer än en injektor indikera en felaktig solenoid.
Voltage Test
10

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge, men startar inte motorn.
11

Dra ut elkontakten ur bränsleinjektom plug terminal.
12

Ställ multimetern för att mäta "Volt." Placera de röda och svarta leder endera sidan av en injektor elektriska kontakten terminal och mäta spänningen, som bör läsa ungefär 12 volt. Upprepa för alla spridarna.
13 p Om en enda bränslespridare läser betydligt mindre än 12 volt, byt ut elektriska ledningen och kontakten. Om alla elektriska ledningar läser betydligt mindre än 12 volt, kontrollera om en kortslutning i kabelnätet eller har motorstyrenheten provas. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67848.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.