Hur fixar Tjänsten Snart meddelande på 1998 Cadillac Deville

När en drivlina styrmodul upptäcker ett fel i motorns styrsystem eller hämtar information från en sensor som är i linje med fabriken specifikationer, lagrar den en kod som vänder på fel indikeringslampa (MIL) för att varna föraren. I 1998 Cadillac Deville är utrustad med ett fel indikeringslampa med orden "Tjänsten Engine Soon" skrivet på den. Även om detta meddelande kan vara alarmerande, är det bara en form av kommunikation och inte den faktiska fel som måste åtgärdas för att stänga av ljuset backa. Saker du behöver
Scan Paper Tool Review och penna
Diagnostic felsökningsguide
Visa fler instruktioner
1

Anslut scan tool till den diagnostiska placerad port under förarsidan instrumentpanelen inne i Cadillac. Hamnen har ett plastskydd över den för att förhindra att smuts och skräp kommer in i hamnen. Du kommer att behöva dra det här locket innan du kan ansluta felsökningsverktyg.
2

Kör ett självtest på Cadillacs drivlinan styrmodulen genom att följa instruktionerna i bruksanvisningen som är specifik för ditt varumärke och modell av ett felsökningsverktyg. Du kan köpa ett felsökningsverktyg på lokala Biltema. Innan du köper den, se till felsökningsverktyg kan samverka med General Motors programvara.
3

Skriv ner de koder genomsökningen verktyg ger upp under självtestet. Avsluta självtestet men inte rensa koderna när du uppmanas att göra det. Koppla bort Scan verktyget när testet är klart. Glöm inte att sätta tillbaka locket över den diagnostiska porten.
4

Se den diagnostiska felsökningsguide för felsökning koderna, som kommer att leda dig till fel. När du har bestämt fel, göra nödvändiga reparationer. Vissa folkbibliotek bära fabriken felsökningsguider.

Detta steg är troligen något du kommer att behöva ha utförs av en certifierad, fabriken utbildade fordonsindustrin körbarhet tekniker på grund av behovet av en omfattande utbildning, verktyg specialitet och tillgång till General Motors tekniska manualer och webbplatser. Varje kod består av en bokstav och fyra siffror, vilket motsvarar en specifik felsökning test. Medan dessa koder ges också korta beskrivningar, såsom "otillräckligt EGR-flödet," de inte precisera inte fel.
5

Återanslut scan tool till den diagnostiska porten och kör självtestet i På samma sätt du anställd under steg två. När du uppmanas att radera koderna, gör det, men bara om du hade fel diagnostiseras och repareras. Slutför testet och koppla bort felsökningsverktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63650.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.