Hur kontrollerar jag Vanliga motorproblem på en 2004 Chevy Silverado?

Vanliga motorproblem kan uppstå efter år av slitage, även med en 2004 Chevrolet Silverado som är väl underhållen och väl omhändertagen. Ändå kan hitta och reparera problemen vara tidskrävande om du inte vet exakt var man ska börja. En 2004 Chevrolet Silverado är kompatibel med den andra generationen av On-Board Diagnostics, så att bilens dator kan hjälpa avsevärt. Även om det inte kommer att svara på alla dina reparationer frågor, kan det avgöra snabbt en hel del motorkomponenter. Även tillgång till systemet tar bara några minuter. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Placera din nyckel till 2004 Chevrolet Silverado tändning och starta motorn. Vad tills alla system är igång och titta på kombiinstrumentet bakom ratten. Är kontrollera motorn ljus på? Om så är fallet, det finns aktiva felkoder i OBD-II-systemet. Om inte, kan det fortfarande finnas koder lagrade i datorn att skannern kommer att läsa. Felkoder är ofta inspelade fel. Väntande koder är fel som har inträffat, men inte med frekvensen OBD-II-systemet kräver för "besväret" status.
2

Vrid 2004 Chevrolet Silverado är nyckeln till "Off". Anslut din OBD-II skanner diagnostiska kabel till Silverado s Data Link Connection. Du hittar DLC porten precis ovanför parkering paus, till vänster om rattstången.
3

Ström på OBD-II-skanner. Du kanske inte behöver göra det, beroende på vilken hårdvara du äger. Vissa diagnostiska skannrar är förinställda för att slå sig på när de upptäcker en levande dataström från fordonets dator.
4

Sätt i nyckeln i tändningslåset till läge "ON" och aktivera Silverado elsystem. Detta borde vakna upp OBD-II-systemet. Om den inte gör det, då du äger en scanner som kräver att motorn startat. Om så är fallet, starta Silverado motor.
5

Titta på skannerns display. Om skannern inte har automatiskt hämtade koderna ut från Silverado, då skannern måste du utfärda en hämtning kommando. Verksamheten, layout, knappar och hela systemet varierar med en scanner för märke och modell. För den exakta sättet att göra detta, kontakta din scanner handbok.
6

Bläddra igenom koderna på skannern. Koderna ska differentieras på displayen. Du kommer att leta efter "P" (Powertrain) koder. Skannern kommer också skilja mellan "problem" och "väntan." På ett papper, skriv ner alla felkoder först. Sedan, skriv ner alla väntande koderna nedanför.
7

Vrid nyckeln i Silverado tändning till "Off". Ta ut nyckeln och ta bort den OBD-II skanner diagnostiska kabel från DLC-porten.
8

Rådgör med din scanner handbok för generiska OBD-II-kod betydelser. Det bör finnas en bilaga till den bakre delen av handboken som innehåller en förteckning över dessa betydelser. Kopiera dem ut ont listan du startade i steg 6. Alla General Motors fordon, Chevrolet ingår, använda ytterligare OBD-II-koder som du kan ha för att leta upp. Varken skannern handbok eller Silverado bruksanvisning kommer innehålla dessa koder. Det billigaste alternativet inkluderar tittar upp dem på internet (se Resurser) och sedan tillsätta de kodande definitionerna i din lista.
9

Återgå till Silverado och öppna motorrummet. Följ ordningen på listan, och undersöka de delar av motorn som överensstämmer med de koder du har hämtat. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66590.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.