2000 Cadillac Motor Diagnostic Felsökning

Cadillacs tillverkas under 2000 är kompatibel med OBD-II-fel kodning. Cadillac dator övervakar motorn på ett rutinmässigt, och när ett problem presenterar sig själv, blir tjänsten indikatorlampan aktiv på instrumentbrädan. Felsökning detta ljus, och de problem motor som orsakade det, är ganska lätt och snabbt att göra, förutsatt att du har en OBD-II diagnostik scanner. De felkoder som utfärdats av Cadillac diagnossystem sätter fingret på problemet. Saker du behöver
OBD-II diagnostik scanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna Cadillac ytterdörr och lokalisera datalänkanslutningen under instrumentbrädan. Platserna för detta utlopp kommer mycket av den modell av fordonet. En 2000 Catera, till exempel, har denna port under ratten, medan en 2000 El Dorado har den placerad under ratten, och till vänster, nära Huvlås.
2

Anslut OBD-II skanner nätsladd till datalänkanslutningen. Nästa par steg kan variera från märke av OBD-II-skanner, men skillnaderna är små. Innan du fortsätter, konsultera manualen för skannern du äger.
3

Vrid Cadillac motor på.
4

Vänta tills skannern att vända sig om. Vissa kommer att göra detta, och andra kommer att behöva ha sin makt knappar trycks in. Vissa skannrar kommer omedelbart hämta de diagnostiska felkoder, och vissa kommer att behöva en "Sök" eller "Läs"-kommandot knappats in
5

Läs koden när den visas på skannerns skärm. Du kan se skillnaden i koder med bokstaven starta alfanumerisk sekvens. "P" står för drivlina, "C" står för chassi, står "B" för kropp och "U" står för nätverksanslutning. Medan alla felkoder är viktiga och kräver uppmärksamhet, om du letar specifikt för motorproblem, kommer du att vilja uppmärksamma mer till "P"-koder.
6

Konsultera skannerns manual för nummer definitioner. Beroende på skannern du äger, kan du vara begränsad till endast de generiska koder, och inte de koder som är specifika för Cadillacs och andra General Motors fordon. Din Cadillac bruksanvisning kommer troligen inte innehåller denna information heller. Men dessa tillverkares koder arkiveras på nätet med ett fåtal icke-GM anslutna webbplatser (se Resurs).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66120.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.