Hur du startar en OBD kodläsare

OBD, inom fordonsindustrin mening, står för ombord diagnostik. Diagnostik på kortet är ett system där en bil är drivlinan sensorer prata med drivlinan datachips, som genererar en felkod när ett fel uppstår. Lansera en kodläsare för att hämta koden och dechiffrera dess innebörd hjälper dig att lokalisera problemet och reparera det. Det fanns två uppsättningar diagnostiska kodsystem från 2010: OBD I (1) och OBD II (2). Fordon äldre än 1995 brukar använda OBD I. något nyare använder OBD II. Saker du behöver
Diagnostic scanner
bilens tändning
Penna och papper
Vehicle bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera församlingen Linje Diagnostic Link (ALDL) under instrumentbrädan i bilen, nära ratten. Det är en 12 - eller 16-port eluttag som kan ha en plastkåpa, beroende på din bil. Klicka på länken i avsnittet "Referenser" nedan för ett diagram över ALDL.
2

Anslut OBD-kodläsare i ALDL hamnen och vrid tändningsnyckeln till läge "på". Dra inte runt motorn.
3

Följ anvisningarna på kodläsare skärmen, ange information såsom år, märke och modell av din bil.
4

Skriv ner de koder som visas på den diagnostiska skannern uppfattning skärm, och konsultera din instruktionsbok för nummer definitioner. Gå online för nummer definitioner för just din bil om du inte har en instruktionsbok, eller köpa en reparationshandbok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65565.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.