Rattar & skrapljud

En ratt som ger ett skrapande ljud är inte bara irriterande , men det gnisslande ljud kan vara ett tecken på ett allvarligt problem . Ignorera inte styra ljud och andra problem som orsak kan tyda på en förestående styrning misslyckande . Servostyrning

Den typiska orsaken skrapljud när du vrider på ratten är låg styrservoolja . Den styrservoolja bör kontrolleras och vätskan toppade om den är låg . Luft i systemet från läckor eller nyligen reparationsarbeten kommer också att orsaka ett skrapande ljud . En lös eller sliten servostyrning bälte kan också orsaka buller .
Hjullager

Slitna hjullager kommer att skapa ett skrapande ljud när ratten vrids , men bara när fordonet är i rörelse. Misslyckade hjullager kan resultera i en förlust av styrförmåga eller förlust av hela hjulet . Inspektera hjullagren vid första tecken på problem och snabbt ersätta slitna kullager .
Andra orsaker

Slitna lager inuti rattstången kan skapa ett gnisslande ljud , men dessa lager misslyckas sällan . Slitna slips länkhuvuden och andra styrningens komponenter kan bära och även skapa skrapande ljud när ratten vrids . Slitna bromsskivor och CV lederna kan också skapa ett skrapande ljud , men endast om fordonet är i rörelse .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66983.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.