Felsökning av en spole i en 2000 Ford F-150 Triton

Ford F-150 infördes 1975 och så småningom ersatte Ford F-100 helt. Den 2000 Ford F-150 var utrustad med en 4,2-liters V-6 motor i basen lastbil, även om en 4,6-liters V-8 och 5,4-liters Triton V-8 var frivillig. Tändspolen distribuerar gnista till tändstiften på motorn och styrs av tänd-styrenheten. Testa tändspolen är något lätt. Den Triton V-8 har separata spolar över varje cylinder, medan den andra V-6 och V-8 motorer använder coil förpackningar som ger gnista till flera spolar. Saker du behöver
Multimeter
maskeringstejp
svart markering
Visa fler instruktioner
Kontroll för Power Mellan Ignition Control Module och Coil
1 < p> Ange förarsidan av F-150. Vrid tändningsnyckeln till läge "på" utan att starta fordonets motor. Öppna huven på lastbilen. Ställ din multimeter till volt inställningen.
2

Ta bort en av de elektriska kontakterna från en tändspole för hand. Vänd kontakten slut att möta dig. Sätt in de röda och svarta sönder från din mutimeter i vart och ett av de elektriska hålen anslutningskontakt. Dessa hål är start /run hålet, och CD-hålet. Testa spänningen mellan tändningen styrmodulen eller ICM, och spolen. Avläsningen på din multimeter bör inte vara mindre än 1 volt och inte mer än 10-volt.
3

Upprepa Steg 2 för att genomföra testet på alla åtta ICM till tändning kontakter spolkabeln . Om värden för en eller flera kontakter är inte inom de angivna specifikationerna, då hela ICM till spolen kabelnät eller ICM är dåligt. Addera Kontroll av Resistance Tändspole
4 < p> Öppna huven på F-150. Koppla bort den negativa batterikabeln med en spärr och uttag. Ställ din multimeter till ohm inställningen.
5

Ta bort en av de elektriska tändspole kontakterna från spolen. Sätt den röda proben från en spole på en av de elektriska stiften på spolen. Sätt den svarta proben till den andra elektriska stift. Mätningen på multimeter bör vara mellan 0,3 och 1,0 ohm.
6

Upprepa Steg 2 i detta avsnitt för att slutföra resistensbestämning på alla åtta spolar. Byt spolar som behövs om de inte faller inom de angivna specifikationerna för motståndet. Installera den elektriska kontakten när du är klar testar eller byter ut någon av spolarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68512.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.