Vad händer om en Voltage Regulator går dåligt?

Generatorer är givare, vilket innebär att de är ansvariga för att omvandla en typ av energi (kinetisk energi från vevaxeln) till en annan (elektrisk energi). Eftersom kinetisk energi input varierar med motorns varvtal, måste bilens elsystem något att hålla utspänningen stadig som generator effekt stiger och sjunker och som amperage krav ökar eller minskar. Även om sådana spänningsregulatorer är benägna att gå ut över tiden, de är åtminstone ganska enkelt att diagnostisera när de gör. Generator Grunderna

Generatorer nästan alltid sätta ut en viss effekt - total uteffekt - motsvarande ungefär makten gå i. En hästkraft är lika med ca 750 watt, så om din generator är tar 10 hästkrafter från motorn, är det att sätta ut ca 7.500 watt (ej står för effektivitetsförluster). I en elektrisk känsla, kan du få effekt genom att multiplicera ampere (totala elektriska flödet genom ledningarna) efter volt (den "temperatur" av el). Så kommer om din generator alltid ger ut 7500 watt, öka strömstyrkan oavgjort eller krav tappa dess utspänning, och minska strömförbrukning ökar utspänningen. Spänningsregulatorn håller utspänningen konstant, oavsett strömstyrka utgång eller krav.
Fluktuerande spänning

mest grundläggande och självklara symptom på spänningsregulator misslyckande är (surprise, surprise ) en brist på spänningsreglering. De flesta tillsynsmyndigheter kommer att hålla spänningen på mellan 14 och 14,7 volt. Låg spänning avläsningar indikerar inte nödvändigtvis en dålig spänningsregulator, så många fel - inklusive en dålig generator, överdriven strömförbrukning från motorn eller chassit eller fel likriktare - kan släppa utspänningen. En hög-spänning läsning kommer dock nästan alltid indikera en felaktig spänningsregulator. Den genomsnittliga generator kan lätt köra på över 16 volt vid tomgång, speciellt i bilar som inte har elektriska bränslepumpar, bränsleinsprutningar eller elektriska kylfläktar till sifon bort den extra effekt.

Dead eller skadat batteri

generator och batteri är jordnötssmör och gelé var bilens elsystem är berörda, arbetar hand i hand för att ge motorn och chassit med all den makt de behöver för att hålla saker igång. För det mesta, blir bilen sin ström från batteriet, generatorn finns främst för att hålla batteriet laddat. Som sådan ökning eller minskning av generatorns spänning kommer antingen överladda batteriet - förmodligen den mest farliga och destruktiva sak du kan göra för att batteriet - eller TA FÖR LITET BETALT AV den. Bad spänningsregulatorer tenderar också att smälta samman till en viss grad, i egenskap av en kortslutning i systemet som ständigt kommer att tömma batteriet, "döda" den natten.
System avstängning

flesta moderna bilar har någon form av över-eller under-spänning skydd. Över-spänning är skadlig för ett antal skäl. Först, det ökar driftstemperatur av de drabbade ledningar och kretsar och kan skada tunna trådar och kretsar, och för det andra kan det leda till elektriska motorer och ställdon för att springa fortare än de borde. Strömstyrka dikterar hur mycket vridmoment en elmotor lägger ut, medan spänningen bestämmer dess rpm. Låg spänning är lika illa, eftersom den skadade delen kan dra större strömstyrka för att kompensera. Om din spänningsregulator har gått dåligt, kan du uppleva en självförsvar avstängning av alla system som använder en dator eller integrerade kretskort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68405.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.