Igensatt bränsleledning Symtom

En bränsleledning är en slang placeras i motorn på en bil eller annat fordon. Det styr och reglerar flödet av flytande bränsle eller bränsleångor. Vanligtvis består en bränsleledning, en integrerad del av bränslesystemet, av alla rör som kommer ut ur filtret halsen. Den ansluter kolbehållare till bränsletanken. Alla delar av bränsleledningen är inuti motorn eller motorn. Bränsleledningen koordinater med olika andra delar av bränslesystemet såsom bränslepump, förgasare, filter och bränsleinjektorerna. Om bränsleledningen blir igensatt, kommer din bil eller ett fordon börjar uppvisa vissa kontrollampa tecken. Ett igensatt bränsleledning i bilen är besläktad med tilltäppta artärer. Hjärtat pumpar blod, men det inte når hjärnan och andra delar, eftersom den har att strömma genom artärerna. Trouble Starta

bränsleledningen är en del av bränslesystemet, så det första tecknet på en igensatt eller blockerad bränsleledningen är svårt att starta bilen. När en täppa föreligger, lämnar bränslet bränsletanken men inte göra sin väg till motorn, eftersom vägen till motorn - bränsleledningen - är igensatt. Om detta händer, motorn oftast inte startar förrän blockeringen rensas.
Rök i bilen

Rök i bilen är ett farligt tecken på en igensatt bränsleledningen. När en bränsleledning är blockerad, flödar bränsle inte ordentligt in i motorn, som en följd, flödar över den och går tillbaka in i bränsletanken. När detta händer, kan det läcka och komma i kontakt med en tändkälla, t.ex. motorn, och orsaka rök. Om detta går obemärkt, kan detta leda till en brand. I slutet av 1980, var några bilmodeller såsom en Buick Regal och Pontiac Grand Prix, återkallas på grund av detta problem. Rök i bilen också kan bero på några andra orsaker, såsom en utsliten ljuddämparen, så det är inte bara ett symptom på en igensatt bränsleledning, men igensatta ledningar är ett mer akut och potentiellt farlig fråga.


Motor Stänga

När en bränsleledning delvis blockeras av någon anledning, kan bränslet sippra ändå fram till motorn. Detta tillåter motorn att starta. Men om bränsleledningen bara låter små mängder genom, bränslesystemet torka upp och motorn stängs av. Om bilen ibland inte startar, om det fräser, eller om det börjar och sedan stängs av, är detta ett gott tecken att du har en täppa i bränsleledningen. Ibland, när problemet är identifierat, bara blåsa bort dammet hjälper bränsleflödet ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64713.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.