Hur vet man att ersätta din Hub Bearing

Hjullagren i bilen att hjulen kan rotera fritt runt axeln eller spindeln. Slitage, buller och skador är oftast tydliga indikatorer på att du behöver byta hjullager i bilen. Men vissa bilar använder slutna enheter som kan vara knepigt att diagnostisera. Ändå finns det ett sätt för dig att kontrollera dessa lager hemma med några enkla verktyg och tricks så att du vet när du ska byta ut hjullagerenheten, och spara pengar på onödiga reparationer. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
mekaniker stetoskop
rörtång, om nödvändiga
Spetstång, om nödvändigt
Axel uttag, om nödvändigt

Visa mer instruktioner
1

Lyft hjulet med navet lagret du behöver kolla upp från marken med hjälp av en domkraft och stödja den med en pallbock under ramen.
2

Ta fram och bak på däcket med händerna och försöker flytta däcket in och ut. Om du märker någon pjäs på hjulet, måste du byta hjullager.
3

Rotera däcket med handen när du lyssnar på hjullagerenheten med en mekaniker stetoskop. Placera spetsen på stetoskopet mot hjulcentrum. Om du hör ett mjukt eller högt skrapande ljud när du vrider ratten, måste du ersätta navet lagret.
4

Ta av hjulet montering och trumma, om du bläddrar ett bakre nav bäring och du har en trumbromsanordning installerad. Använd en rörtång för att ta bort däcket, ett par nål-tång för att ta bort sprinten säkra axelmuttern på mitten av hjulnavet och en axel hylsa och spärrskaft för att ta bort axelmuttern på mitten av hjulnavet .
5

bort bromstrumman, och den yttre och inre hjullagret från bromstrumman.
6

Kontrollera visuellt de yttre och inre lagren och raser där lagren rida inuti trumman. Kontrollera komponenterna med avseende på gropfrätning, rost, sprickor och slitna fläckar. Om du upptäcker någon skada eller slitage, byt ut dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67841.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.