Så här testar tändspolen på en 1997 Nissan Maxima

Den 1997 Nissan Maxima kom utrustad med en standard 3,0-liters motor och en spole-on-plug tändsystem. Varje cylinder har sin egen spole är fäst direkt på tändstiftet med en kort, plastad tändkabeln. Förfarandet för provning av spolarna på denna motor är samma för alla sex spolar. Testning kräver användning av en digital volt /ohm meter, och denna mätare finns att köpa på de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
1/4-inch-drive hylsnyckelsats Review, Digital volt /ohm mätare Kundservice manuell
Visa fler instruktioner
1

bort den plast spole täcker ovanpå ventilkåpor, med användning av en 10 mm hylsa och hylsnyckel, att få tillgång till spolarna under. Koppla den elektriska kontakten ansluten till varje spole. Ta bort 10 mm bult som håller fast spolarna till ventilkåpan, med 10 mm hylsa, hylsnyckel och förlängning i 1/4-inch-drive Hylsnyckelsats. Dra upp med en vridande rörelse för att ta bort spolen från motorn.
2

Fäst testet leder den digitala volt /ohm meter till de två små stiften i den elektriska kontakten till spolen. Var försiktig så att ledningarna från att vidröra varandra. Ställ in mätinstrumentet till ohm och läsa motståndet för de primära spollindningarna. Jämför denna läsning med tabellen i servicemanualen. Om de primära lindningarna är av det angivna intervallet, byt ut spolen.
3

Fäst en av testet leder till slutet av spolen som normalt är ansluten till tändstiftet, och vidrör den andra ledningen till en av stiften i det elektriska kontaktdonet. Jämför motståndet visas på mätarens display med tabellen i servicemanualen. Om resistansen är utanför det angivna intervallet, byt ut spolen. Upprepa sekundärt test på det andra stiftet i elektrisk kontakt.
4

Test resterande rullar i Maxima på samma sätt, och ersätta någon som inte uppfyller specifikationerna i tjänsten manuell. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63688.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.