Hur vill kolla ditt Radiator i en Toyota

Toyota Motor Corporation använder ett silikatfri frostskyddsmedel för kylsystem på sina fordon. Ett utmärkande rosafärgad frostskyddsvätska, har den en längre livslängd hållbarhet än den vanliga gröna glykol-baserad frostskyddsmedel. Det är lite mer att kontrollera vätskenivån i kylaren för din Toyota för att säkerställa att den fungerar korrekt, full av rätt frostskyddsvätska och inte korroderar. En väl underhållen radiator kommer att pågå så länge som fordonets livslängd. Saker du behöver
Toyota Long-Life Antifreeze
Funnel
Ficklampa eller släpp ljus
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vätskenivån i kylaren av din Toyota endast när fordonet är kall. Ta bort en kylarlocket att inspektera vätskenivån när den är varm kan orsaka allvarliga skador.
2

Ta bort kylarlocket långsamt för att tillåta något tryck i kylaren för att rensa ur kylaren. Detta kommer att förhindra systemet från att spilla giftig kylarvätska på marken, uppfart eller garage golvet.
3

Inspektera kylarlocket av Toyota för att säkerställa att ingen korrosion eller fet uppbyggnad är närvarande. Kontrollera att packningen på locket inte har kollapsat eller nötts bort. Om så är fallet, byt ut locket med rätt tryck specifikationer som krävs för din Toyota. Servicemanualen eller en reparation manual kommer illustrera rätt locket för ditt år och modell Toyota.
4

Kontrollera vätskenivån i kylaren av Toyota. Det bör vara en rik rosa färg och bör nå strax under toppen av värmeelementet halsen. Brun färg skulle indikera behov att spola den gamla vätskan från kylaren och ersätta med nya Toyota Long-Life frostskyddsmedel. Om vätskan är låg sätter en tratt i kylarens hals och fyll med Toyota Long-Life frostskyddsmedel (en global frostskyddsmedel är ett acceptabelt surrogat) långsamt. Om frysskydd är koncentrerad, måste du bryta ner det med 50 procent vatten och 50 procent frostskyddsmedel. Låt frostskyddsvätska för att köra ner i kylaren och sedan lägga till mer vid behov tills den är full. Byt ut kylarlocket.
5

Kontrollera nivån på över-flöde reservoar för Toyota. Både fulla och alltför låga linjer kommer att definieras tydligt på behållaren. Många Toyota-modeller använder en mätsticka kopplad till reservoaren locket. Mätstickan visar fullständiga och alltför låga nivåer på det ungefär som en motor oljestickan. Lägg blandad frostskyddsmedel till reservoaren efter behov.
6

Inspektera de övre och nedre värmeelement slangar. Leta efter utbuktning av slangar, mjukhet i texturen av slangen, som kan tyda på svaghet och rostiga eller korroderade klämmor. För automatisk överföring Toyota modeller, inspektera något svalare linjer som löper in i kylaren och anslutningarna. Använd en ficklampa eller drop-ljus om det behövs.
7

Inspektera lamellerna på kylaren. Bevis för korrosion indikeras av kollapsen eller erosion av de yttre fenor på kylaren. Inspektera petcock ventilen och sömmarna i kylaren för att säkerställa att det inte sipprar eller läcker. Tecken på en läckande kylare eller slang är uppenbara kylvätska fläckar på uppfarten eller garage golvet.
8

alltid kontrollera din termostat mätare som visas på instrumentpanelen för din Toyota. Detta kommer att berätta om kylmediet är effektivt kyla motorn eller inte. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64305.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.