Bränslepump Problem

Bränslepumpen är en del av bränslesystemet i din bil. De andra två delarna är bränsletanken och bränslefiltret. När det uppstår problem med bränslesystemet, upplever bränslefiltret, följt av bränslepumpen, de flesta problemen. Bränslepumpen levererar bränsle till bränsleinsprutarna. I äldre bilar bränslepumpar var mekaniska och används lågtryck att tanka bilen. Mekaniska bränslepumpar har ersatts av elektriska bränslepumpar. Bränslespridare kräver elektrisk kraft som kan ge höga tryck. Detta gör det möjligt för motorn att arbeta mer effektivt. De vanligaste problemen som bränslepumpar lider är ansluten bränslefilter som leder till lågt bränsletryck, problem kontaminering, och låg spänning. Typer av bränslepumpar

I äldre bilar, pumpade bränslet var oftast knutna till motorn eller till ramen mellan bränsletanken och motorn. I nyare bilar är bränslepumpen oftast inuti bränsletanken. Moderna bränslepumpar är elektrisk och är därför en del av det elektriska systemet i bilen som styrs av datorer Detta gör dem mer effektiva än mekaniska pumpar men benägna till svårare problem.
Underliga ljud

Ett sätt att diagnostisera ett problem bränslepump är de ljud som en funktionsstörning bränslepump gör. Eftersom bränslepumpen är elektrisk kan du höra det när du sätter bilen på. Om det är alltför bullriga detta kan tyda på att det finns en täppa i bränslefiltret. Om det blir löst eller inte ordentligt fastsatt i bränsletanken, kan du höra bränslepumpen vidrör metallen inuti tanken. I de två första fallen ljudet indikerar ett mindre problem. Dock kan överdrivet brus indikera att bränslepumpen sviktar.
Reläkontakt Problem

Problem med reläomkopplaren är gemensamma för bränslepumpar. Reläomkopplaren aktiveras under några minuter så att bränslepumpen kommer att köra upp till trycket. Om du hör bränslepumpen fortsätter att köra när motorn är avstängd, är reläet förmodligen fastnat och behöver bytas. Samt
kontamineringsproblem

Rust smuts betala få igenom mycket filtret som är utformad för att hålla dem borta. Bränsletanken själv kan vara smutsig och har rost på den. Detta kommer att förorena och förstöra bränslepumpen, vilket kan göra att bryta ner. Motorn blir överhettad så småningom och slits ut.
Elektriska problem

Elektriska apparater slits ut. Slitage på borstar och lager slut stannar en bränslepump från att arbeta. Rullen växlarna kan också bäras ner. Bränsle pumpar hålls sval och smörjs av den riktiga mängden av bränsle som löper genom dem. Om de inte får den riktiga mängden av bränsle de kan gå sönder i förtid. Om spänningen är låg eller svag, kommer bränslepumpen inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63656.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.