Tändningsfel Control Module Symtom

En tändmodul är en enhet i bilens tändsystem som utlöser tändspolen, skapa den gnista som överför till tändstiften via tändkabeln. Tändningsmoduler leva ett hårt liv och måste överleva miljontals högspänningsledningar stötar innan de ger ut. Modul problem är frustrerande och förvirrande för dem som inte är bekanta med sina avslöjande symptom. Hög RPM Fel

Generellt, den första indikationen på modulfel är en stamma vid höga varvtal som känns anmärkningsvärt lik motorns rev limiter. Eftersom modulen fortsätter att förvärras, kommer motorns övre RPM gräns får lägre, och snittet får choppier. Så småningom, villkoret kommer att manifestera sig som höga varvtal misständning, som inte kan misstas för något annat.
Temperatur Stalling

kanske mest talande tecknet på tändmodulen misslyckande är temperatur-relaterat motorstopp. Temperatur misslyckanden oftast hända när modulen har ett internt kort eller en av dess reläer fastna sluten. Som ström flyter genom modulen, kommer dess kretsar överbelastar och vägrar att fungera tills de svalna. Oftast kommer bilen startar och kör bra, men kommer att sluta köra allt från sekunder till minuter senare. Motorn får inte starta om omedelbart, men kommer att göra om de lämnas att svalna i cirka 10 minuter.
Grundläggande Testa

En old-school mekaniker trick är att släck den överhettade modul med vatten, som kyler det nästan omedelbart. Att kasta vatten på heta elektriska komponenter är inte den smartaste idén, men det brukar fungera. Generellt sett kommer varje chock för en överhettning modul påverkar hur det fungerar, så kan rappa det med en skruvmejsel handtag antingen orsaka att motorn stannar eller hjälpa den att köra om det gör stall. Denna typ av chock-testet är ganska träffande eftersom en fungerande modul inte reagerar alls.
Acceleration

Vid något tillfälle kommer du börja märka tveka /misständning vid acceleration. Tänk på detta symptom separat från high-RPM misständning eftersom det sker oavsett vad RPM och blir värre med gaspådrag ansökan. Fordonet kan accelerera under normala förhållanden utan alltför mycket dramatik, men kommer att börja buck och våg när du verkligen lägga på gasen. Detta villkor är inte definitiv, en massa saker kan orsaka tung-throttle misständning så inte byter ut modulen om du inte har bekräftat sitt fel på något annat sätt
Ingen Starta skick

Så småningom kommer en dålig modul resultera i ett misslyckande att starta under några omständigheter. Modul-relaterade inga starter kan antingen vara av "försöker starta" eller "torr start" sort, beroende på hur sköt modulen är. När du har nått en punkt i ingenstans, är det dags att byta modulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64937.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.