Hur identifiera motorproblem i en 1997 Jeep 4,0

Du kan diagnostisera 1997 problem Jeep motor med ett öga och öra för detaljer. Ibland är det inte tillräckligt, och felsökning av trial and error kan vara tidskrävande. Sedan Jeep tillverkades efter 1996, kan den On-Board Diagnostics systemet vara till stor hjälp. Jeep dator övervakar kontinuerligt motorn och problem tilldelas koder. Initialt dessa koder anses "väntan", och om de råkar nog, de förvandlas till "felkoder." Då blir din tjänst motor ljus aktiv. Du kan hämta båda typerna av koder med ett OBD-II-skanner. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

konsultera din manual för exakta steg om hur du använder din scanner. Processen är i samma anda, men det finns variationer. Vissa skillnader är minimal, som knappkonfigurationer. Andra skillnader är i drift, liksom huruvida skannern själv-aktiveras och hämtar koderna utan ett kommando som knappats in också, anteckna där OBD-II kodbeskrivningar är, eftersom du kommer att behöva referera till dem senare.
Sida 2

Öppna din förarsidans dörr och tittar under instrumentbrädan. Leta upp diagnostiska datalänk utlopp. Den innehåller 16 pin-slitsar. Detta uttag kommer att avslöjas, och det kommer att vara till vänster om rattstången.
3

Hook din OBD-II skanner upp till datalänk utlopp.
4

Vrid elsystemet eller motorn på. Vilket beror på skannern du äger. Också slå skannern på om det inte slår sig själv på, och knappa in alla nödvändiga "läsa" kommandon.
5

Leta upp koderna som visas på skannerns avläsning. Du behöver skannerns manual för detta. Skannern kommer att skilja mellan felkoder och ärenden ettor. Slå upp felkoder först, eftersom de har inträffat oftare. Skulle din skanner inte innehålla nummer definitioner, måste du hitta den informationen på nätet. Dessutom, har Chrysler kompletterande OBD-II koder som jeep fordon använder. Du kommer förmodligen inte att hitta dessa koder i din handbok.
6

Stäng av Jeep off. Stäng av skannern och haka av den från datalänk utlopp. Pop jeep huva, och använd besvär och väntan koder som en utgångspunkt för vidare utredning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66262.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.