Hur vill kolla spridarna på en 4Runner

Toyota 4Runner infördes 1984, men det var inte utrustad med en bränsle-insprutad motor fram till 1985. Den elektroniskt bränsleinsprutning motorer har högt tryck bränsleledningar utfodring elektroniskt styrda spridare. När bränsleinsprutaren mottar en elektrisk puls, solenoidorganet avgifter, kortvarigt öppna en ventil inuti bränsleinsprutaren. Den öppnade ventilen tillåter trycksatt bränsle att flöda genom injektorn ut munstyckena och in i förbränningskammaren där det antänds av tändstiftet. Saker du behöver
Scan Tool Review Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Multimeter
långskaftad skruvmejsel
Visa fler instruktioner
ODB-II läsare

1

Lokalisera ODB-II port under förarsidan streck, om sådan finns. Genomsökningen porten är i allmänhet på långt vänster sida strax ovanför sparka plattan under instrumentbrädan locket.
2

Anslut en OBD-II-läsare till scan-porten. Vänd fordonet till "ON" läget. Det är inte nödvändigt att starta motorn.
3

Slå på Scan verktyget och följ instruktionerna på skärmen för att läsa motorkoder.
4

Avkoda visade koderna genom att jämföra dem med felsökningsverktyget manual avkodare. Motor diagnostik kan upptäcka misslyckade injektionsmissbrukare eller tillstånd som visar på möjliga fel. Vanliga koder visar magra eller rika förhållanden i en given cylinder visar på behovet att kontrollera spridarna på tillhörande cylindern.
Insprutare Plug Voltage
5

Öppna huven på 4Runner.
6

Koppla bränsleinjektorn elkontakten från injektorn som skall testas.
7

Ställ multimeter för att mäta spänningen. Anslut den röda multimeter leda till den elektriska kontakten. Anslut den svarta multimeter ledningen till den negativa polen på batteriet.
8

Vrid tändningsnyckeln till "Start"-läget, men starta inte motorn.
9

Läs avläsning multimeter spänning. Avläsningen skall ange ungefär 12 volt elektricitet leds genom pluggen. Kontrollera alla kablar om det behövs. Om kontakten leder har misslyckats, har motorns styrenhet testas.
Insprutare Resistance
10

Koppla bort alla 4Runner bränsle injektor pluggar från respektive spridare.

11

Ställ multimetern att visa "Ohm." Den Ohm mätning får anges genom en Omega symbol, som ser ut som en uppochnervänd hästsko. Tryck både de röda och svarta ledningarna, från multimeter, till en enda bränsleinsprutare terminaler. Det kommer att finnas två terminala pluggar till vilket ledningarna måste vidröra. Endera av elektroder kan röra endera sidan av terminalen, så länge som båda terminalerna används.
12

Anteckna Ohm mätningen för bränsleinsprutaren, liksom injektor position på motorn.

13

Upprepa steg 2 och 3 för alla återstående bränsle injektorer.
14

Jämför Ohm mätningarna. Varje mätning som är väsentligt högre eller lägre indikerar motstånd just insprutare är inte i linje med andra injektorer. Motstånd som är för hög eller för låg indikerar en misslyckad injektor. Byt ut injektorn.
Insprutare Operation
15

Starta motorn.
16

Tryck på metall slutet av en skruvmejsel till toppen av insprutare.
17

Håll örat mot handtaget på skruvmejseln. Lyssna efter ett klickande ljud. Den klickande ljud indikerar solenoiden laddas och ventilen öppnas. Underlåtenhet att producera ett klickande ljud indikerar möjliga injektor misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68050.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.