Ta reda på om den elektriska fönsterhissen motorn Bad

Elektriska fönsterhissar finns i de flesta sen modell bilar, och när allt drivs, det finns potential för en motor att gå dåligt. Vid bedömningen av en motoreffekt fönster, är det viktigt att kontrollera alternativa källor för problemet innan skyller fönstret motorn. Felsöka problemet själv kan också spara lite tid, även om du behöver ta bilen in till en mekaniker. Om ingen av fönsterknapparna öppnar fönstren, innebär detta inte automatiskt en dålig motor. Saker du behöver
Ohmmeter eller voltmeter
uppsättning skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1

lokalisera säkringen fack som rymmer säkringarna för fönster motorer. I fordon tillverkade efter 1985, är säkringen för fönstret motorerna Säkring 4 (30A), och det kommer att vara i centrala elektriska panelen. Läs i bruksanvisningen för din bil om du har svårt att hitta den centrala elektriska panelen. Bedöm säkringen. Om det har gått, byt ut den mot en säkring med samma amperetal. Testa fönstret för drift. På fordon byggda före 1985, är säkringen Säkring 8 (16A), och det kommer att vara i ytterligare gruppcentralen. Din bruksanvisning kommer att lista de platser där alla säkringshållare i bilen. Det finns vanligtvis säkringsdosor under huven (märkt "säkring") och en i instrumentbrädan (vanligtvis på förarsidan). Nyare bilar har flera platser säkringsdosa, inklusive den sida av mittkonsolen eller på passagerarsidan av instrumentbrädan.
2

Testa fönsterhiss relä. Den elektriska fönsterhissen reläet ligger på den centrala elektriska panelen i fordon byggda efter 1985 och typiskt på den nedre vänstra sidan av mittkonsolen på pre-1985 modellerna. Ta reläet fönsterhissen och bygel plint 30 och plint 87. Testa fönsterhissarna efter bygeln har installerats. Detta kommer att berätta om motorn fortfarande fungerar eller behöver bytas ut. Detta kommer också att utesluta om det är något annat än motorn vid fel för problemet. Om fönstren arbetet med bygel installerad, är motorn fungerar fortfarande korrekt.
3

Kontrollera fönstret omkopplaren bredvid. Fönstret omkopplaren måste exponeras från insidan av dörrpanelen för att testa det. Använd en voltmeter eller ohmmeter för att kontrollera fönstret switch. Terminal 4 och 5 bör läsa 12VDC eller nära den. Terminaler 1-4 (en anslutning av terminal ett till terminal fyra) och två-tre (terminal två till terminal tre) borde läsa mindre än 1 ohm med ohmmeter när fönstret är frånslagen, och lågt motstånd från terminalerna 1-3 och 2-5 när fönstret är sluten. Låg spänning indikerar ett problem med fönster switch och eventuellt motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66699.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.