Hur vet du att du har dålig Ringar på en Dodge 1500 Ram?

Kolvarna används i Dodge 1500 Ram lastbilar varje funktion tre ringar runt deras bas. Dessa ringar samarbeta för att förhindra olja från att komma in i förbränningskammaren och för att minimera tryckförluster. Om dessa ringar skadas, kommer lastbilens kraft och bränsleekonomi minskar och dess utsläppsnivå kommer att öka. Byte av skadade ringar är ett allvarligt åtagande. Lyckligtvis kan ringarna testas utan demontering av motorn med en kompressions mätare. Saker du behöver
Hylsnyckel
Compression mätare
Assistant Review Motorolja
Spray flaska eller spruta
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort spolkabeln från fördelarlocket. Nio trådar leder till fördelarlocket. Åtta av trådarna bildar en cirkel. Den nionde tråd är spolen tråd, och är beläget i centrum av cirkeln. Dra gummistövel vid basen av tråden från fördelarlocket att koppla spolen tråd.
2

Ta bort alla tändstift från motorn med en hylsnyckel.

Billiga 3

Skruva den gängade änden av en kompression mätare i en av öppningarna tändstift.
4

Direkt en assistent för att starta motorn med tändningsnyckeln samtidigt trycka ned gaspedalen pedalen i golvet. Anteckna avläsningen på kompression mätare.
5

Upprepa steg 3 och 4 för de återstående cylindrarna.
6

Jämför värdena registreras för varje cylinder. Om avläsningarna är alla ungefär samma, kolvringarna är i skick. Om avläsningarna för två intilliggande cylindrar är lägre än de övriga cylindrarna måste huvudet packningen bytas ut. Om behandlingen är låg för endast en cylinder, kan den kolv ringar vara defekt.
7

Spray ca 30 cc. motorolja i cylindern, som producerade den låg kompression behandlingen med en sprayflaska. Som ett alternativ, kan en spruta användas för att spruta in oljan i cylindern. Upprepa processen som beskrivs i steg 4 och registrerar mätvärdet på kompression mätaren. Om läsningen förbättras, kolvringarna kommer sannolikt att vara defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64753.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.