Min Chevy 4x4 lastbil kommer inte att engagera

Vissa Chevy lastbilar säljs med fyrhjulsdrivna system. Fyrhjulsdrift överför kraften till alla fyra hjulen, snarare än bara den bakre två - detta bidrar till dragkraft. Dessutom har fyrhjulsdrift-system en låg utväxling som är bra för extrema förhållanden och kullar. Överföring åstadkommes med antingen en manuell spak på golvet, eller en knopp, beroende på modell. Ibland 4x4 kan vara svårt att engagera, eller kommer inte delta alls. Dock kan detta rättas till. Instruktioner
1

Tillåt tid för 4x4 att engagera sig om den omgivande temperaturen är låg. Kalla temperaturer, speciellt under fryspunkten, kan innebära svårigheter att överföra från tvåhjulsdrift till fyrhjulsdrift hög. De flesta överföringar kommer att ske om du sakta ner eller stanna. Kom bara ihåg att enkla förflyttningar i hög hastighet i varmt väder blir svårare och långsammare när det blir kallare.
2

Använd snabb rörelse med den manuella spaken-typ överföring om är svårt att växla. Långsam rörelse av spaken redskap för att slipa överdrivet.
3

Shift växlar tillfälligt till "Drive"-läge och sedan tillbaka till "neutral" om överföringen fallet spaken är i " Neutral "och du har svårt att engagera ett läge transfer fall som fyrhjulsdrift, eller tvåhjulsdrift. Detta anpassar kuggarna i överföringen.
4

Använd kraften på växelspaken för att flytta från tvåhjulsdrift till fyrhjulsdrift medan lastbilen är i rörelse. Gör en snabb och bestämd rörelse vid varje hastighet upp till varje skyltad hastighet för bästa resultat i engagerande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67709.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.