Anledningar Varför ett SES lysa

En SES, eller service Motor Snart ljus, som stannar på är ett irriterande problem. Ännu viktigare, kan en tänd SES ljus indikerar ett problem som behöver åtgärdas för att undvika skador på fordonets motor, utsläpp styrsystem eller andra komponenter. För att förstå varför SES stannar på, bör en fordonsägare förstå hur SES ljuset fungerar och hur man korrekt diagnostisera problemet. SES Function

SES ljus, även kallad kontrollera motorn ljus, indikerar ett problem i motorns styrsystem. SES tänds när ett problem uppstår. På vissa bilar, släcks lampan efter problemet upphör, och på andra ljuset lyser tills en reparation tekniker återställer diagnossystemet. Systemet sparar en felkod som anger vad som orsakat problemet. Även om systemet har andra syften, är det primära syftet med SES lampa som visar problem som orsakar en ökning av avgasutsläppen.
Vanliga orsaker

enkla problem, såsom som en lös tanklock, kan orsaka en SES att komma på. Men i de flesta fall är problemet avser diagnostiska systemet indikerar höga nivåer av föroreningar i avgaserna. Systemet kan ange detta på grund av en ökning av mängden föroreningar i avgaserna eller på grund av fel eller skadad avgas givare. När en SES tänds, bör ägaren eller en reparatör inspektera och testa sensorerna avgasrening (syresensor, EGR-ventil). Felaktig förbränning är den vanliga orsaken till ökade föroreningar. Smutsiga eller slitna tändstift, igensatta luftintag, felaktig motor timing och misslyckades Motorgivare är några av orsakerna till felaktig förbränning.
Kodläsare

Diagnostic kodläsarna ansluta till en Access-port i fordonets diagnossystem och ange orsaken till den upplysta SES ljus. Bildelar butiker säljer kod enkel kod läsare som kan hjälpa en fordonsägare avgöra varför ljuset är på. Dock kommer många av dessa samma delar butiker ger också en mer noggrann diagnostiskt test för kunder utan kostnad. Beroende på källan till problemet, kan den del butikspersonalen ge information till fordonets ägare om hur man fyller den nödvändiga reparationen. Bilverkstäder också kan utföra dessa tester.
Reparera Problem

Även om problemet är liten, bör fordonsägaren har den nödvändiga reparationen klar. Genom att underlåta att åtgärda problemet, kommer fordonsägaren vet inte om ett mer allvarligt problem uppstår när ljuset är redan på. Att försumma att åtgärda ett mindre problem kan orsaka en förare att driva ett fordon med mer allvarliga problem som kan leda till betydande och kostsamma skador på fordonet. I vissa stater, besiktningsstationer läsa bilens koder och kan inte bilen för att ha en tänd SES ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68176.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.