Så här testar noderna i ett Generator

En bilens generator är den viktigaste kraftkällan för eldrivna mekanismer och anordningar. Medan batteriet ger den initiala effekten att starta motorn, ger generatorn konstant effekt på radio, luftkonditionering, belysning, elektriska fönsterhissar, automatiska dörrar stängs och bålen. Ofta, när en bil inte startar över och det finns liten eller ingen ström till innerbelysning, är den första misslyckas komponenten att överväga batteriet. Men om batteriet är bra, har generatorn som skall testas. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

vända bilen utanför och öppna motorhuven. Kontrollera generatorremmen först för att se om det är löst innan du utför några andra kontroller. Även om generatorn är bra, skall bältet vara spända för att generatorn att ge ström.
2

Låt motorn på använd en voltmeter batteriet först. Detta är nödvändigt för att fastställa den faktiska orsaken till problemet. Placera Voltmeter röda ledningen på den positiva polen-stud på batteriet och den svarta kabeln på minuspolen-stud på batteriet. Voltmetern bör läsa mellan 12,5 V och 12,8 volt.
3

Kontrollera generatorns utdata för att se om generatorns noderna fungerar korrekt. Stäng av motorn och låt bilen tomgång. Placera den i "Park" och parkeringsbromsen paus som en säkerhetsåtgärd. Placera Voltmeter röda ledningen på batteriets pluspol-stud och den svarta kabeln på batteriets negativa poler-stud. Leta efter en utspänning läsning av 13,6 volt till 14,3 volt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67591.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.