Varför har min bil AM Radio har statiska När jag Accelerera

fordonets elektriska system samverkar på ett antal olika sätt - vissa förutsägbara och några ganska överraskande. Elektronerna for genom bilens koppar vener göra mer än att bara driva tillbehören, de skapar ett elektromagnetiskt fält som färdas genom luften och träffar andra koppartrådar. När den gör det, vänder det tillbaka till elektricitet och kan utlösa förödelse med känslig utrustning såsom AM /FM-radio. Elektromagnetisk Crossover

Ett EM-strålning crossover fungerar på samma sätt som en TV-antenn, som använder sig av en positiv emittertråd och en negativ mottagare. Antennen är jordad till jorden och plockar upp en positiv elektrisk laddning från en sändare tornet jordad till samma planet. I din bil, är ramen jorden, de positiva kablarna i bilens motorrum är emittern antennen och radion är mottagaren.
Tändkablarna

längre en TV-station antenn, desto bättre är det på att skicka ut en signal. Den högre ditt hem antennen, desto bättre blir till att plocka den signalen upp. Tändstiftet trådar i bilens motorrum är oftast de längsta och mest kraftfulla positiva utsläppskällor där, och gammal, sliten eller sprucken kabelisolering kommer exponera power-bär metallkärna och låt den sända en signal till radions jordkabel. Merparten av tiden, är radio statiskt resultatet av tändkablarna i behov av utbyte.
Generator Dioder

motorns tändstift leder är antennen som leder elektrisk ström, men generatorn är den komponent som levererar att strömmen i första hand. Generatorer dioder vänder generatorns växelström utgång till likström. Det likström fortsätter att skvalpa lite som ett resultat av dess AC ursprung, och att AC rippel orsakar radiostörningar. Om en diod i generatorn misslyckas kommer AC rippelspänningen öka och skicka EM vågor till radion.
Ground Problem

Bilens hela elsystem fungerar effektivt genom motorn marken, så några problem här kan resultera i oönskat EM buller på radiomottagaren. Alla motorer använder någon form av kabel eller tråd för att ansluta motorn till chassit, om denna tråd frays eller river upp, kommer det att öka kretsimpedansen i generatorn, vilket ökar radio brus Addera Radio Solutions.

radiofrekvens emitter är bara hälften av din brus ekvation, mottagaren är den andra halvan. En lösning är att installera en eftermarknad högfrekvent radio brus filter - finns på någon elektronik butik - i radion jordledning. Dock kommer en no-noise filter fungerar om radion eller förstärkare har en dålig jord i första hand. Innan du installerar ett in-line filter, ersätta den befintliga jordledningen med en ny. Håll den nya jordledningen så kort och tjock som möjligt för att säkerställa en stark mark och minska oddsen för EM störningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68207.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.