1993 Jaguar XJ6 Felsökning

XJ var Jaguars äldsta produktionsmodell, som varar från 1968 till 1993. Felsökning av en 1993 XJ6 är vanligt på grund av den dåliga tillförlitligheten historia Jaguars. De eleganta linjerna i 1993 XJ6 är estetiskt tilltalande och kan hittas ganska billigt men vara beredd att betala för reparationer. Delar finns fortfarande tillgängliga men kan vara dyr. Saker du behöver
Spark
plug mätare Säkringar
startkablar
20-W50 Valvoline motorolja
Lucas olja
voltmeter
Stålborste
Visa fler instruktioner
Motorn startar inte eller Idles
1

Dra ut tändspolarna och inspektera dem att se till att de inte bränns. Testa anslutningen av distributören till kabeln som leder till tändstiftet genom att placera en mätare tändstift på viran och jordning den till motorblocket. Om det inte finns någon gnista, byt tändstift. Om det fortfarande inte gnista, byt ut kabeln. Om detta inte fungerar, byt ut distributör.
2

testa batteriet med en voltmeter. Batterier har en generell livslängd på tre till fem år. Om batteriet tester mellan 12,5 och 12,8 volt, felsöka bränslepumpen. Dra runt motorn och lyssna efter en subtil väsande ljud, vilket indikerar att spinnaren är i rörelse. Om du hör brus, kolla bränslefiltret för att se om det är igensatt. Rengör den med en liten mängd gas.
3

Titta bakom sparka kåpa på förarsidan för bränsle cut-off tröghetsomkopplare om batteriet och motorn komponenter fungerar. Du kunde ha drabbat switch med munstycket på slangen när du dammsuger bilen och aktiverat det.
4

Byt olja för motorer som tomgång och kör högt. Använd en liter 20-W50 Valvoline motorolja och lägg Lucas Oil en åttondel av en pint i taget tills motorn börjar spinna.
Felaktig Interiör Elsystem
5 < p> Kontrollera elcentralen under instrumentbrädan och den extra man under handskfacket för säkringar. Defekta elektriska komponenter, såsom icke-arbetande innerbelysning, visar säkringar mer så än en kabeldragning problem. Byta en trasig säkring kostar mycket mindre än att ersätta delar av bilen och är en av de vanligaste problemen i en Jaguar. Kör en total system kolla på fordonet för att undvika allvarliga elektriska problem.
6

Inspektera kylmodulens fläktstyrning ligger på andra sidan av motorrummet från batteriet. Använd en fin stålborste för att avlägsna eventuella korrosion i styrenheten som bildas av vatten som läcker in genom trådisoleringen. Täta kontakter, innan du byter dem, för att stoppa ytterligare korrosion.
7

Byt överföringen relä om överföringen förblir tänd och stängs inte av. Addera

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67026.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.