Vad Om Antifreeze Gets i Automatic Transmission Fluid?

Det kan verka som en tämligen avlägsen möjlighet, men motorns kylvätska, eller anti-freeze kan få in i automatisk transmissionsolja. Den Temperaturen av transmissionen fluid är reglerat inuti motorn kylningen-systemet. Fluiden passerar genom en liten tank inuti motorns kylaren. Engine kylvätska omger tanken för att hjälpa till att hålla fluiden insidan vid en konstant temperatur. Någon bristning av den interna kylarens tank kan tillåta kylvätska att blanda med, och förorena transmission fluid. Den Motorn kylvätska kan också bli förorenas av den transmissionsolja, eftersom de trycken av antingen flytande vacillate. Den Omfattningen av skadorna till antingen krets beror på hur allvarligt och livslängd av den interna läckan. Transmission Pumps

Det är ett faktum att vatten och oljan inte inte blanda, och anti-freeze är mestadels vatten trots de inblandade tillsatserna. Emellertid kommer transmissionspumpen nära att helt kombinera de två vätskor. Automatiska överföringssystem pumpar är bestås av av kugghjul som Mesh att komprimera och Impel den fluiden, vilket är i grunden hydraulolja. På grund av de snäva toleranserna mellan de kuggar, de kugghjulen är kapabla av mäskning de skiftande partiklarna av kylvätska och olja in i en frothy mess. Minor smitta helt kan noteras av skum ses vid toppen av fluiden nivån som visas på transmissionen oljestickan. Mer allvarliga fall är uppvisas av en mätsticka täckt med ett substans som liknar en jordgubbe milkshake.

Pumpen som trycksätter och cirkulerar kylvätskan använder skövlar snarare än kugghjul


Vatten Pumpar för att driva den anti-freeze. De skovlarna saknar de snäva toleranserna av redskap-stil pumparna, och de fluiderna är inte är blandas så väl. Små droppar av transmissionsolja separera och stiga till ytan av kylmediet i kylaren. Denna inspektion involverar ofta avlägsnandet av kylarlocket, och denna åtgärd bör aldrig försökt förrän radiatorn svalnar helt och hållet. Den tid som krävs för den svala-down är mer än tillräckligt för de små dropparna till formulär. En oljig sheen, eller små droppar olja sett i radiatorn eller kylvätska återvinning reservoar kan indikera en brusten tank transmission svalare. Undersidan av kylarlocket kan uppvisa en gummiartad återstod som väl.



The Damage Done

Automatiska transmissioner ofta dukar under att seemingly smärre brister i fluid kvaliteten eller kvantitet. Därför, är det inte förvånande att grossly förorenad fluid kan lamslå den komplexa komponenten. De fluidtrycken krävs för att driva och smörja den transmissionen kan inte uppnås när oljan späds. Den förorenade fluiden motstår enhetlig komprimering nödvändig för hydrauliska funktioner, och den transmissionen antingen glider under vissa omständigheter, eller misslyckas med att samverka alls. Smörjning misslyckande kan inträffa medan underway, och friktionen-och resulterande värme ruin vitala transmissionsdelar. Följder kan vara mindre allvarlig för det motorns kylningen-systemet. Coolant-funktionen är äventyras genom nedsmittning, men övergripande effekterna är vanligen lindriga.


The Fix

The transmissionen svalare tank i radiatorn är inte är funktionsduglig i moderna tillämpningar, och radiatorn och tank är ersatta som en enhet. Den motorkylsystem Systemet kan vara helt återställd genom en grundlig spolning och den installation av nya slangar och kylvätska tillsammans med den nya kylaren. I vissa fall, kanske den transmissionen återhämta sig efter den interna filtret ersätts, och den fluiden spolas ut och förnyas under tryck av en professionell. Bör den transmissionen vara i bruk för någon märkbar tid medan fluiden är förorenad, kan omfattande reparationer krävas. I vissa fall, ett ombyggd eller återexporteras tillverkade överförings kostar mindre än återställa den originalet.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68684.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.