Felsökning servomotorer

Felsökning en servomotor är viktigt att se till att den fungerar ordentligt. Servos används ofta i automatiska reglersystem som farthållaren i fordon. Precis som allt mekaniskt, kan servon behöver ibland reparationer. De bör också testas regelbundet för att förhindra eventuella skador på motorn som skulle kunna motsvara en dyr reparation besök. Saker du behöver
Gummi säkerhet handskar
Mega ohmmeter
ohmmeter
Duk
Visa fler instruktioner
1

Stäng av strömmen till maskinen i vilket servospåret är ansluten. Ta bort något batteri anslutningar, om tillämpligt, så ingen ström kan gå igenom maskinen. Sätt på dig gummihandskar (Om reparera en bil servo) för att förhindra eventuella skador eller brännskador.
2

Testa servo för eventuella kortslutningar i motorn. Inspektera jordledningen av servo med mega ohmmeter. Fäst den positiva ledaren från mega ohmmetern till T1 (fas ett) och negativa kabeln på jordkabeln. Upprepa detta för T2 och T3 faser. Se till att kablarna inte vidrör något annat runt motorn, eftersom det kan orsaka kortslutning om någon makt fortfarande cykling genom maskinen.
3

Titta på behandlingen av mega ohmmeter . Mätningen bör läsa någonstans runt 600 till 2.000 mega ohm. Avläsningar mycket lägre (100-300), eller noll, anger att systemkraven shorts. Byt ut alla kablar som är i servo, eftersom de har kortsluts.
4

Testa kabeln för eventuella kortslutningar. Lossa kabeln från motorn och leta efter eventuella skador. Avstånd eventuella metallbitar (t.ex. kontaktstift) för hand, om möjligt, för att förhindra kortslutningar.
5

säkra att en öppen krets system finns. Placera ohmmeter mellan T1 och T2, T2 och T3 och T1 och T3. Ohmmetern Mätningen bör läsa mellan 0,3 och 2 ohm. En lägre läsning, eller en läsning av noll indikerar en kortslutning. Kretsen kommer att behöva bytas ut om en kort indikeras.
6

bort locken från runt motorn för att lokalisera borstarna och testa dem. De är små runda föremål placerade under fyrkantsblock skyddas av locken. Använd en trasa för att avlägsna smuts från borstarna.
7

tillbaka batteriet pluggar, om servot är på ett fordon. Återgå strömmen till maskinen och dess batteriet innan återanvändning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68227.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.