Hur man återställer Tjänsten Engine Snart Ljus på en Nissan Altima

Det finns två metoder för att återställa "tjänsten motorn snart" ljus på en Nissan Altima. En metod, som är den mest praktiska, är att använda en streckkodsläsare, som du kan köpa på någon Biltema. Koden skannern visar koderna automatiskt och har en tillhörande kod ark. Det finns också ett manuellt sätt att visa koderna och återställa datorn - du behöver komma åt en kod ark av dechiffrera koderna. De felkoder måste repareras innan återställning av datorn, eftersom ljuset kommer bara komma tillbaka på så länge det ser misslyckande. Saker du behöver
Diagnostic scanner
Visa fler instruktioner
dra i koder med en streckkodsläsare
1

Anslut koden skannerns plugg i omborddiagnostik port under instrumentbrädan, till vänster om rattstången. Vrid nyckeln till "On" läge, utan att starta bilen.
2

Tryck på "Read" knappen på skannern, och det kommer att börja visa alla koder. Anteckna koderna för korsreferens. Alla koder är formaterade så att de visar en bokstav följt av fyra siffror.
3

KORSREFERENS koderna med koden arket. Detta kan hittas på nätet eller på en Biltema. Reparera alla fel som representeras av koderna.
4

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge, utan att starta bilen. Tryck på "Radera" knappen för att radera koderna och återställa datorn. Addera dra i Koder Utan en skanner
5

Vrid tändningsnyckeln till "ON" , utan att starta motorn. Vänta tre sekunder. Tryck in och släpp gaspedalen fem gånger på fem sekunder, låt pedalen uppåt. Räkna sju sekunder och sedan trycka ned gaspedalen och håll ner i 10 sekunder. Så snart tjänsten motorn snart börjar blinka felkoder, låt pedalen upp.
6

Anteckna alla koder genom att räkna blinkar. Till exempel, om ljuset blinkar fyra gånger i rad och stanna upp en sekund och börjar blinka igen, de första fyra blinkningar står för antalet 4, kommer det då att gå vidare till nästa nummer
7 <. p> Korshänvisning dessa sifferkoder med en kod ark. Reparera alla fel innan du återställer datorn
8

Återställ datorn och vrid tjänsten motorn snart släckt genom att upprepa den första processen helt, med ett undantag:. När pedalen lyfts när du trycker på pedalen ner i 10 sekunder och de koder blinkar, tryck ned pedalen igen för ytterligare 10 sekunder och datorn återställs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63962.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.