Standard Transmission tänker inte gå in Gear Ibland

Manuella fordonstransmissioner kräver att operatören manuellt växla genom olika växlar, från en låg växel och vidare till högsta växeln, för att driva fordonet. Genom att använda en fotpedal, griper en koppling mekanism med en tryckplatta för att överföra motorns kraft till drivlinan sedan på hjulen. Ibland bilen inte kommer att gå in i växeln ordentligt, vilket innebär att det finns ett problem någonstans mellan växelspaken och utgångs-drivlina. Låg Smörjmedel

En bil manuell växellåda använder en särskild hög viskositet redskap, till skillnad mot vevhuset. När viskositeten nivån tunnas ut, förlorar den sina smörjande egenskaper, speciellt under hög temperatur. Växlarna kan inte rotera på sina axlar ordentligt, producerar friktion som kan främja hård växling eller ett fordon som inte kommer att gå in i växeln. Dirty, låga eller förorenad växellådsolja kan ha samma effekt. Addera Linkage och kablar

växelspaken på en manuell växellåda ansluter med koppling stavar och kammar knutna till sidokåpan av transmissionen. Stavarna och kammar har mutter och bult fästen, eller sprintar, som håller dem på plats. Om dessa fästen lossnar, skiftande dynamiska förändringar, som orsakar obalans och icke-aktivering av spakarna. Ingen smörjning och trasiga eller fristående koppling stavar gör förskjutning svårt eller omöjligt. Fordon som har skiftande kablar, som drar på skiftande gaffeln att ändra växlarna, kan vägra att skifta när en torr kabel binder inom dess mantel eller sträcker sig bortom dess maximala tolerans.
Synchronizers

Synchronizer redskap har samma dimensioner som interiören transmissionsorgan men bara tunnare. De bromsar hastigheten hos de viktigaste redskap, genom att bilda ett "nät" för att överbrygga till en annan växel. De fungerar som små övergång redskap för att möjliggöra en smidig övergång. Om de små synkroniseringsmekanismer tänderna har blivit slitna, spruckna eller avbrutna, kommer det att resultera i en hård eller nej-shift tillstånd, ibland tillsammans med ett hörbart skrapande ljud. Det är ganska vanligt att en synchronizer att misslyckas, vilket orsakar ett skiftande problem i endast ett kugghjul.
Koppling och Tryckplatta

När kopplingen ingriper, applicerar den kraft på tryckplattan, vänder vilken svänghjulet. Trasiga tryckplattans fjädrar eller en sliten eller feljusterad plattan kan orsaka en hård eller nej-shift tillstånd. Ett slitet lamell, eller ett förorenat med fett eller olja, kan orsaka en allmän till svår glidning och förhindra framåt eller bakåt rörelse av fordonet. Addera motor och kraftöverföring Mounts
< p> Generellt två motorfästen hålla motorn på plats medan en överföring montera säkrar svans axeln eller växellådshuset. Motorn och växellåda fästen har tjocka gummidämpare som tillåter motorns vridmoment och stress samtidigt hålla motorn i linje med överföringen. När fästena sönder på valfri plats, orsakar det en felinställning och bindande. Bindningen kan böja överföring koppling, vilket gör att skifta svårt i ett eller alla växlar. En tung "thunk" ljud, som åtföljer frisättningen av kopplingen i låg växel, vanligen indikerar en dålig montering.
Kuggar

En manuell växellåda som har brutit eller flisas viktigaste kuggarna kan slipa eller vägrar att delta i växel om skadan har varit omfattande. Detta problem innebär kugghjulen på de viktigaste klustret axel och kan vara ganska dyrt att reparera.
Clutch Master eller Slave Cylinder

koppling master eller slave cylinder hydrauliskt drivs komponenter som tillåter hydraulisk kraft, via kopplingspedalen, för att trycka en stång mot kopplingen gaffel. Kopplingen gaffeln aktiverar sedan tryckplattan. Om koppling master eller slav cylinder blåser en tätning och läcker vätska, låter det luft att komma in i systemet. Luften producerar en icke-fast, svampig respons kopplingspedal. Om för mycket luft finns i stället för den hydrauliska vätskan, kommer kopplingen att engagera inte alls, vilket leder till en icke-skift tillstånd. Vanligtvis kommer alla växlar påverkas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68072.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.