Felsökning PCM

En Powertrain Control Module (PCM) är en bil centrala diagnostiska dator. Det övervakar fordonets motor och bränslesystem, och när ett problem upptäcks, slår PCM på bilens "Check Engine" light. Detta ljus kommer också aktiveras om PCM börjar vackla eller slutar svara. Även om du kan hitta modulen och kontrollera ledningarna, är det enklaste sättet att felsöka denna komponent med en On-Board Diagnostic (OBD-II) skanner. Modulen har självdiagnostiska koder programmerats in i den. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Leta bilens PCM. Positionen av modulen kan skilja sig något beroende på märke och modell av fordonet. Till exempel, på vissa fordon PCM är mot baksidan av motorrummet. På andra fordon, är det under instrumentpanelen på passagerarsidan.
2

titta specifikt på ledningsnätet. Om det är fristående eller sliten, kommer PCM att inte kunna kommunicera med sensorerna hela bilen. Bara detta kommer att slå på en "Check Engine" light. Om selen är fristående, sätter du tillbaka den och se om den "Check Engine" lampan släcks. Om den inte gör det, kan selen behöver bytas. Men det är bäst att försöka dra felkoder från PCM först.
3

Leta bilens diagnostiska data port. Detta uttag är vanligtvis under instrumentbrädan på förarens sida av fordonet. Denna port är i vanlig syn på många fordon. I andra däremot, är det dolt bakom en panel.
4

Anslut OBD-II skanner till diagnostiska data port. Tryck din nyckel till bilens
5

tändning cylinder. Vrid nyckeln till "On." Detta kommer att vända på elsystemet. Vissa märken av handdatorer kan kräva att du startar motorn. Slå på motorn om du äger denna typ av scanner.
6

Titta på OBD-II-enhetens utlästa skärm för koderna. Om ingen kod visas, se till att enheten är på och ange en "scan"-kommandot. Processen för detta kommer att vara något annorlunda med scanner varumärke på grund av olika knappkonfigurationer. Skjut upp till de exakta instruktioner som erbjuds i enhetens handbok.
7

Slå upp varje kod och tillfälligt hoppa de som inte gäller.
8

avgöra om PCM problem kan lösas utan en mekaniker. Vissa frågor kan bara kräva att starta om PCM vilket kan åstadkommas genom att på ett säkert sätt koppla bort bilens negativa batterikabeln, väntar på att strömmen kopplas bort och återansluta kabeln. Hänvisa till en "Haynes" eller "Chilton" handbok för hjälp. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68167.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.