Bil överhettar Vid körning i hög hastighet

Kylsystem är noggrant balanserade saker, avstämda mycket just för att eliminera lagom motor värme inom förpacknings begränsningar av fordonet. High-speed överhettning är inte så enkelt ett problem med låg hastighet överhettning, och innebär i allmänhet någon form av vätska eller luftflödet begränsning i systemet. Värmeväxlare Basics

bilens motor producerar mycket spillvärme - cirka 70 procent av energin i bensinen går in i kylsystemet eller avgassystemet istället in i vevaxeln för att flytta bilen. Motorer bli av denna spillvärme genom att avleda det till luften antingen med metall fenor monterade direkt på motorn eller genom en radiator som bär varm kylvätska. Motorer måste arbeta hårdare med hög hastighet, vilket innebär att de bränner mer bränsle och producerar mer värme, eventuella brister i antingen kylvätskeflödet eller luftflöde gör att värme alstras i motorn snarare än att försvinna som det ska
<. br>
Den mest troliga orsaken

Fluid inskränkningar är den i särklass vanligaste orsaken till överhettning i hög hastighet. Brist på kylmedelsflödet kan hända för någon av flera skäl, prime bland dem är en igensatt eller skadad kylare och en dåligt fungerande vattenpump eller termostat. En termostat fastnat halvvägs stängs och en utsliten bränslepump kommer att minska volymen av vätska som strömmar genom kylaren, och träskor i radiatorn stannar vätskan i dess spår när det inte kommer dit. Du kan diagnostisera en igensatt radiator genom att titta på fluid som strömmar ut ur den ingående slang. Om du ser vattnet forsa ur övre kylarslangen, så oddsen är att din termostat och vattenpump är bra.
Airflow Restriktioner

Förutsatt att du har inte blockerat kylargrillen eller installerat ett nytt galler som begränsar luftflödet, sedan böjda kylarlameller är den troligaste orsaken bakom bristen på luftflödet. Radiator kylflänsarna är mycket tunn och skör, och även den minsta borsten med ett metallföremål kommer att böja flänsarna och hämmar flödet. När fenor böj, vänder radiatorn i en vägg av koppar i stället för en värmeväxlare, och stannar luftflöde. Luftkonditioneringssystemet kondensor skyddar framför kylaren, men det är också benägna att samma form av skada. Den bakre delen av radiatorn är mest sårbara för denna typ av skador, exponeras och så nära som det är till kylfläkten. Håll utkik efter lera och smuts i kylflänsarna samt, eftersom de kan ha en liknande effekt.
Vad du kan göra

Uppenbarligen ett dåligt vatten pump eller termostat teckningsoption utbyte, men igensatta värmeelement kan spolas antingen professionellt eller hemma med hjälp av en radiator flush kit. Du kan räta fenorna på en radiator själv, men vara mycket försiktig - bockning fenorna bakåt kan spräcka skärvätskeröret och skador på kylaren. Besprutning kylaren ned med en slang kan bli av caked på smuts, men du kan behöva tryck-tvätta den. Om problemet kvarstår efter att fixa problemet, installera en större kylare och högre kapacitet vattenpump bör lösa problemet. Annars installerar funktionella, bakåtvända huva eller fender lameller för att extrahera varmluft från motorrummet. Detta kommer att drastiskt minska trycket under din huv, så att luften kan strömma genom kylaren snabbare än den annars skulle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68490.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.