Hur man återställer Cummins ABS i en Dodge

Det låsningsfria bromssystemet, eller ABS, i en Cummins Diesel Dodge pickup är en viktig säkerhetsfunktion. ABS hindrar hjulen från att låsa sig under dåligt väder och plötsliga stopp. Den ABS Datorn styr hela systemet och övervakar den för några problem. När ABS-datorn upptäcker ett problem med ABS, lagrar den en felkod i sitt minne och sätter igång ABS lampa på instrumentpanelen. Rensa koden från datorns minne återställer ABS och stänger av instrumentbrädan ljus. Saker du behöver
Automotive Scan Tool
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och stäng av motorn. Stäng av tändningen tillbaka till "ON" läge så instrumentpanelen har makten, men starta inte motorn.
2

Anslut en bil Scan Tool data kontakt i bilens diagnostiska data port. Denna port är normalt placerad under instrumentbrädan, ovanför pedalen området.
3

Tryck på strömbrytaren på Scan verktyget och låt den starta upp. Välj "ABS" alternativ från huvudmenyn. Välj "Radera alla nuvarande och lagrade koder." Vänta medan Scan verktyget rensar koderna från ABS datorn.
4

Koppla bort Scan verktyget och starta motorn. Kontrollera att ABS instrumentbrädan ljuset inte lyser. ABS-systemet är nu återställd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67710.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.