1987 Toyota Van Felsökning

1987 Toyota introducerade en unik fyra minivan fyrhjulsdrift. Dessa off road kapabla skåpbilar tillverkades i manuellt och automatiskt utförande med plats för sju passagerare. De bakre sätena är löstagbara för användning som last van och några av de skåpbilar omvandlades till fyra campare fyrhjulsdrift. Bilarna har begränsat arbetsutrymme i motorrummet, och det finns inte ett datasystem för diagnos. Felsökning sker genom enkla observationer och diagnostik. Saker du behöver
Bränslepump
Startkablar
Batteri
Generator
Startmotor
Visa fler instruktioner
1

vrid om nyckeln och starta fordonet. Om motorn roterar men inte startar, kan bränslepumpen behöver bytas. Detta är en vanlig fråga i 1987-modellen van. Den van sprutas bränslet och spridarna kan också vara igensatt. Igensättning hindrar bränsle från att komma in motorn. Båda frågorna kommer också att göra att motorn spotta.
2

Vrid nyckeln för att starta bilen. Var uppmärksam på styrkan av instrumentbrädan tänds och radion som du försöker starta. Om lamporna fladder, måste du använda startkablar och ett nytt batteri för att höja avgiften. Kör bilen i flera minuter att ladda batteriet fullt. Om batteriet töms regelbundet, byt ut den mot en ny. Om ett nytt batteri avlopp måste generatorn bytas.
3

Lyssna efter ett klickande ljud när du försöker starta motorn. Om batteriet är laddat och generatorn fungerar, är det startas inte troligt. Byt startmotorn och solenoiden för att åtgärda problemet.
4

Testa kopplingen på fem växlad modell genom att köra på en plan väg och kör igenom alla växlarna. Om kopplingen är ny, kan det kännas stram men det ska inte slipa när korrekt skiftat. Om kopplingen är sliten, kommer det kännas lös och vara svårt att få i växeln. Ersätt med en ny koppling. Om slipning kvarstår, har överföringen service.
5

Kör van vid hastigheter över 40 miles per timme. Känn efter grova vibrationer och dra åt sidan. Detta indikerar att fordonet delvis bedriver fyrhjulsdrift. Stanna fordonet och flytta in och ut ur fyra hjul flera gånger för att frigöra nav. Har överföringen fallet service om problemet kvarstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67701.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.