Felsökning av en 2002 Dodge Neon Radiator

Motorer kör uppemot 120 grader. Kylsystem cirkulera motorns kylmedel genom olika rör drar värmen av motorn så att den kan ligga kvar på optimal drifttemperatur. År 2002 använde Dodge en förseglad radiator bakom grillen och en expansion tank placerad mellan motorn och brandväggen som reservoar för kylvätska. Felsökning radiatorn kräver mestadels visuell inspektion av de olika elementen. Processen involverar läcksökning, kontrollera ledningarna, och kontrollera fläkten. Saker du behöver
Vattenslang 50/50 Förblandad kylvätska
fordonsramper
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och kontrollera reservoartanken . Kontrollera att vätskan är mellan de låga och höga betyg. Fyll på behållaren med 50/50 färdigblandad kylvätska om det behövs och se till att locket är tätt vid byte den. Inspektera kylaren, reservoaren och vattenpumpen (sitter på passagerarsidan av motorn framåt och nära kylaren). Leta efter tecken på läckage inklusive pölar under fordonet efter att den har parkerat på ett tag. Kylvätska luktar bitterljuv och är gulaktig eller grönaktig färg.
2

Rengör motorn med en vattenslang och låt det torka. När torr, kör fordonet i cirka femton minuter eller tills den når driftstemperatur och sedan parkera bilen på fordonsramper att lyfta fram. Låt motorn svalna och leta efter tecken på läckage under fordonet (en pöl eller spot). Om du märker en pöl på denna punkt, spåra läckan för att lokalisera den defekta delen och byt.
3

Spåra kylvätskeslangarna kommer från kylaren. Du har matarledningar på toppen och botten som varierar i storlek. Titta på när de ansluter till kylaren och leta efter tecken på svullnad, sprickor eller skadade klipp hållare. Byt ut skadade delar. Under fordonet, spåra line överföring kylvätska (ligger på nedre hörnet av kylaren) till transmissionen. Se till att detta inte har några tecken på läckage.
4

Kontrollera olje locket. Leta efter gulaktigt slem runt locket. Den slem indikerar en kylvätska läcker in i motorn direkt. Insugningsröret packning kan skadas eller du kanske har en misslyckad cylinderhuvud.
5

Kontrollera fläkten fungerar korrekt. Starta bilen och låt den gå på tomgång med klimatanläggningen påslagen tills motorn nått driftstemperatur. Den 2002 Neon använder en elektrisk fläkt som aktiveras inom fem minuter av klimatanläggningen aktivering. Om fläkten inte kommer på, har du en skadad fläktmotor eller felaktig anslutning. Kontrollera alltid säkringarna först för eventuella elektriska problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65849.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.