Hur Testa termostat på en 1995 Honda

Det kan vara mycket tidskrävande att avgöra om termostaten är trasig i din 1995 Honda. En trasig termostat presenterar sig på flera olika scenarier. One, kommer din Honda överhettas beroende på termostaten misslyckas i öppet läge. Två, kanske din Honda producerar inte värme alls på grund av att termostaten inte i stängt läge. Släng i eventuella läckor, och en eventuell bruten värmeelement och du har flera olika steg du måste felsöka för att avgöra om termostaten är faktiskt frågan. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Starta Honda och aktivera aggregatet till full värme. Vrid fläktmotorn till full blåsa. Låt motorn värmas upp helt och kontrollera värmen som kommer från fläkten ventilerna. När värmaren på full värme, är termostaten tvingas till stängt läge för att begränsa flödet av kylmedel. Om värmeelementet inte producerar tillräcklig värme, är termostaten öppnar inte och stänga ordentligt. Om värme produceras, är termostaten öppnas och stängs ordentligt.
2

bort termostaten från motorn. För att göra detta, ta bort kylarslangen från termostathuset som sitter på insugningsröret. Ta bort de två bultarna som fäster höljet till intaget och dra termostaten ur motorn. Placera tillbaka hållaren på motorn, sätt tillbaka slangen och starta motorn. För att fullgöra denna uppgift behöver du en skiftnyckel och en skruvmejsel. Termostater är konstruerade för att misslyckas i "öppet" läge för att förhindra överhettning av motorn. Detta är dock inte en regel och ofta termostaten misslyckas i det stängda läget. Detta orsakar överhettning. Med termostaten bort, finns det ingen begränsning av kylmedelsströmningen. Om motorn inte överhettas, byt ut termostaten med en ny. Om det fortfarande överhettas, är termostaten inte orsaken.
3

Inspektera brädorna på passagerarsidan av Honda. Ofta överhettning av motorn är på grund av en punkterad av funktionsstörning värmeelementet. Motorns kylvätska läcker från värmeelementet på brädorna av fordonet. Minskningen av kylmedel strömmar genom motorn orsakar motortemperaturer att stiga.
4

Inspektera nedre kylarslangen, övre kylarslangen och kylaren för några märkbara läckage. Också, inspektera frysa pluggar sitter på undersidan av motorblocket. Om läckor identifieras, kan den förlust av kylvätska orsaka att motorn överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65180.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.